Heuveltraining in Arnhem en omgeving

Zondag was het weer tijd voor een duurloop van 28KM en omdat het altijd weer een uitdaging is om nieuwe routes te ontdekken had ik voor die dag een afspraak gemaakt met Merit. Zij zou een route van 28KM uitzetten wat tegelijk een mooie heuveltraining zou gaan worden! Hier in de polder zijn mijn enige klimmetjes de vele bruggen over de Oude Rijn, in Arnhem mocht ik van Merit de nodige klimmetjes gaan maken als mooie voorbereiding voor de Marathon van Eindhoven.

Mijn gids zou de helft meelopen en de andere helft van de 28KM meefietsen maar omdat ze niet helemaal fit was besloten we dat ze de gehele 28KM mee zou fietsen. Merit ging haar fiets pakken en de eerste opdracht was de ketting in orde maken 🙂 Klusje van niks maar wel zwarte vingers.. nou ja, je moet wat voor je gids overhebben.

Via de Rijnkade liepen we Arnhem uit. Mooie route langs vele woonboten bij de John Frostbrug, de Nelson Mandelabrug en zo verder langs het water richting Oosterbeek. Met de route op haar iPhone leidde Merit mij de juiste weg… alhoewel.. na 4KM stonden we ergens op een doodlopende weg maar via een kleine omweg waren we weer op de juiste route alhoewel de aanwezigheid van kamelen in het weiland toch wat verwarring bracht.

Van Oosterbeek ging de route richting Heveadorp, gedeeltelijk over het parcours van de Stuwwalloop. Na 11KM lopen zei Merit “over 200 meter begint het echte werk..” oeff.. deze poldereend is geen berggeit.. We gingen de Italiaanseweg op, een klim in de bossen tussen Doorwerth en Hevaedorp. Merit moest flink doortrappen op haar mountainbike terwijl ik spoeltjes omhoog liep.

Duurloop met Merit met Park Sonsbeek, de John Frostburg, kamelen onderweg en de 'overhangende' bomen in Mariëndaal

Duurloop met Merit met Park Sonsbeek, de John Frostburg, kamelen onderweg en de ‘overhangende’ bomen in Mariëndaal

We stopten even bij het Dunoplateau, een mooi uitkijkpunt in de Valkeniersbossen en liepen daarna verder richting en door Oosterbeek. Daar passeerden we het oude Hotel Hartenstein waar nu het Airborne Museum inzit. (onlangs nog bezocht met mijn kleine man). We verlieten daarna de Utrechtseweg en gingen naar Mariëldaal-en-Boschveld waar Merit een mooie route had ‘tussen de overhangende bomen door’.

Laatste stuk door Schaarsbergen en op 22KM Park Zijpendaal in, een mooi groen park wat ik nog kende van het AAV’36 RoadRunners1 trainingskamp twee jaar geleden. Zijpendaal uit en direct door Park Sonsbeek waar Merit vroeg of ik nog zin had in een klimmetje… kom maar op! Via de waterval was het een kleine race wie eerder boven was, de fiets of de hardloopschoenen… we hebben er maar een gelijk spel van gemaakt!

De laatste 2km mocht ik ‘rustig uitdribbelen’ van mijn gids.. toch aardig van haar. Bij de stoplichten richting het centrum zei ze “groen – groen!” en ik “rood – rood” 🙂 28KM en 2:45 uur lopen/fietsen waren we weer terug bij het startpunt. Het was een mooie, pittige maar lekkere training. Het is mooi lopen bij jou Merit. Dank voor je gastvrijheid, eten en natuurlij je gidswerk!>