Op virtuele visite met Google Maps Street View

Nu de trainingen langzaam aan weer begonnen zijn is er ook nog niet zo heel veel te melden. Behalve dan dat er vrijdagavond weer heel rustig 10KM gelopen is. 5:59min/km met 130bpm. Vanavond gaat de training weer iets verder. Nu ook weer rustig aan, zonder plan, gewoon lekker lopen. Zie wel hoe ver ik kom. De pijn in mijn rechterknie is zo goed als weg maar wil nog even geen snel werk doen. Wel jammer, want ik las net dat afgelopen zaterdag de AAV’36 5KM clubkampioenschappen waren… dat was toch zeker wel een podiumplekje geweest…

Vandaag een leuke computertip. op 20 juni 2007 schreef ik al iets over Google Streetview. Toen behoorlijk nieuw en spraakmakend want de straten van bijvoorbeeld New York and Miami werden zeer gedetailleerd weergegeven in Google Maps

Niet veel later volgende ook de grote Nederlandse steden maar Google zit niet stil. Ook de kleinere steden en dorpen worden steeds meer bezocht door de Google-auto’s. Misschien heb je ze wel eens gezien. Een auto met een grote, <%popup(20091115-cameraauto.jpg|600|600|rondraaiende camera)%> op het dak. Een aantal maanden geleden zag ik er ook één door Alphen aan den Rijn rijden maar was dit inmiddels alweer vergeten totdat Wouter, de RR-junior die helemaal gek is van Google Maps, landkaarten en al het andere topografische gebeuren mij vanochtend iets leuk liet zien:


20091115-streetview2.jpg
Ja, Huize RR op Google Maps met Mrs. RR rode monster voor de deur

Ook JVC is volop in beeld gebracht. Ik gok dat deze foto aan het eind van de middag is gemaakt. Mijn auto staat op het parkeerterrein en ben zelf nog in het pand maar een aantal collega’s staat al lekker te kletsen op het parkeerterrein.. erg grappig.


20091115-streetview3.jpg
JVC in Street View. Collega P is duidelijk herkenbaar 😉

Wil je ook zien of jouw huis of werkplek vast gelegd zijn? Het is heel eenvoudig. Ga naar Google Maps en type het adres in wat je wil zien. Beweeg met je muis het gele mannetje boven de + en – schuif aan de linkerkant naar de plek die je wilt bekijken. Als Google Maps een streetview beschikbaar heeft worden de straten blauw gekleurd Met de muis kun je simpel het beeld draaien en door op de pijlen te klikken in de witte lijnen kun je “verder rijden”. Met je muiswieltje (of de +/- toetsen onder het “navigatiekompas”) zoom je in.


20091115-streetview1.jpg
Navigeer met het ‘gele’ poppetje door Google Maps Street View

Op deze manier kun je op een virtuele visite bij je (hardloop)maatjes. Altijd handig om te zien waar je aan moet bellen voor je volgende kop-koffie-met-een-loopje erna.

>