2e en 3e Kerstdagloopjes

Kerst… wie zeg dat er dan niet gelopen wordt? Tuurlijk! De trainingen gaan gewoon door. 2e Kerstdag om 08:45 uur vertrokken voor een loop van 75min in twee tempo’s met wat intervalwerk.
De eerste 30min moesten in Z1… altijd lastig zo rustig lopen. Na een minuut of 20 haakte ik aan bij een hardloopster/voetbalster uit Koudekerk a/d Rijn. Ik vroeg of ik 10 minuutjes met haar mee mocht lopen en onderweg kletsten we over onze gezamenlijke hobby. Daarna moest het tempo omhoog en ik wenste haar succes en liep bij haar weg. De intervallen tussendoor waren ‘tricky’ want het was glad. Hard opgevroren sneeuw en ijswater maakte het best link af en toe.

In Koudekerk ging ik, vlak langs de Rijn bijna languit (en nog net niet het water in). Mijn linkervoet slipte weg en kwam voor mijn rechtervoet. Al balancerend kon ik toch nog overeind blijven en liep weer verder richting een man en een vrouw die een stuk voor mij liepen. Hé, dat lijkt wel een AAV’36 jasje. Het bleek Cor met zijn vriendin te zijn. Mijn snelle clubgenot die aan het herstellen is van een operatie. Fijn om hem weer te zien hardlopen. 13,6KM later was ik weer bijna thuis en liep nog even uit in het park… nou ja, uitlopen.. meer uitglibberen.

Voor de 3e Kerstdag stond een 3 uur duurloop op de planning van coach Rob. Ik was van plan deze met de top 2000 in de oortjes te lopen maar wat gezelschap zou helemaal leuk zijn. Spontaan werd er een ideetje geboren. Wilde eerst mijn auto zaterdag ergens in de buurt van Zandvoort parkeren, hem daar laten staan en dan zondag vanuit Alphen, via de Haarlemmermeer, naar Zandvoort te lopen. Wie aan zou haken kon dan weer in mijn auto naar huis gebracht worden. Jammer genoeg was het wegbrengen van de auto niet helemaal in te plannen ivm 2e kerstdag-visite bij ons thuis dus werd er een rondje Alphen en omgeving van gemaakt.


20091227-mannenopdebank.jpg
3e Kerstdag hardloopkanjers: Richard, Jan, Frank en RR

Leuk om te zien hoe een oproepje voor een spontane 3e kerstdagloop op twitter en mijn blog reacties oplevert: Dé ultralopers onder de bloggers, Jan vd Erve reageerde al heel snel. Leuk! Jan ken ik al een tijdje maar heb nog nooit eerder met hem gelopen. Niet veel later reageerde ook Frank Mélotte en Richard vd Klis Alle mannen wonen zo’n 20 tot 30 minuten van Alphen af en ondanks mijn plan om extra vroeg te starten, 08:00 uur, stonden ze toch op tijd voor de deur.

Garmin gestart en onderweg! Leuk dat we met z’n viertjes waren dus 2 aan 2, regelmatig wisselend van maatje, liepen we richting Hazerswoude Dorp. Grappig om te merken dat je over hardlopen nooit uitgepraat raakt. Ook diverse blogsters/bloggers gingen ‘over de tong’. Allemaal positief hoor dames en heren 🙂 Al babbelend gingen de kilometers onder onze schoenen door en kwamen we aan op het 15KM punt in Benthuizen. Tot nu toe waren er wat stukken flink tegen de wind in maar ik kon mijn ‘gasten’ geruststellen dat we nu alleen maar wind mee zouden hebben.


20091227-plasje.jpg
Natte voeten werk

Een lang, redelijk saai stuk volgde richting Boskoop waar we langs het station liepen en geconfronteerd werden met een echte hindernis. Een diepe plas over de hele breedte van de weg. Onze trialrunners, Jan en Richard, beklaagde zich dat ze, als ze dit geweten hadden, hun Gore-Tex schoenen hadden aangedaan… maar met wat balanceerwerk kwam we toch met droge voeten voorbij de plas (zie filmpje onderaan)

20091227-onderweg34km-otwegwetering.jpg
Lopen langs de Otwegwetering

Boskoop liepen we uit langs de Otweg, een plek waar veel woonboten liggen en liepen zo richting het fietspad aan de Noordzijde van de Gouwe, een kanaal van Alphen a/d Rijn naar Gouda. Inmiddels was de zon ook lekker gaan schijnen en met de wind in de rug was het heerlijk lopen. Frank en ik waren in gezelschap van twee Ultralopers maar deze zeker niet voor hen onder 🙂 Het tempo lag zo rond de 5:40min/km en dat was voor iedereen goed te doen.


20091227-langsdegouwe.jpg
Langs de Gouwe op de terugweg naar Alphen aan den Rijn

Onderweg gaf ik als gids wat kleine opmerkingen over de wetenswaardigheden die we onder weg tegenkwamen en 2:30 uur kwamen we aan bij de Hefbrug. De Gouwe over, daarna de Oude Rijn over en het Aarkanaal over. De weg ging verder via de sportvelden maar hier waren de voetpaden nog te veel besneeuwd en week ik uit naar de fietspaden om zo weer richting het Noorden van Alphen te lopen. 3:15 uur en ruim 34KM later kwamen we weer in ‘mijn wijk’ aan en wandelden we rustig terug naar huis. Daar nog even met de mannen nagepraat onder het genot van wat sportdrank en koeken. Het was een heerlijke loop! Frank, Jan en Richard: dank voor de gezelligheid vandaag, het was een bijzondere 3e kerstdag!

data: 3:15 uur, 34,15km, gemiddeld tempo: 5:46min/km, gemiddelde hartslag: 146bpm. Zie ook GarminConnectEen kleine hindernis onderweg

20091227-gelopenroute3kdl.jpg
De route van vandaag

>