Jaaroverzicht 2009

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Net als in 2006, 2007 en 2008 nu het RR jaaroverzicht van 2009

2009: een jaar waarin heel veel is gebeurd. Mijn eerste Roparun, 5 marathons allemaal met hun eigen verhaal, al mijn PR’s verbeterd, bijzonder haaswerk, bloggersfeestjes in Schoorl, Geldrop en Linschoten, … het is bijna te veel om op te noemen… Mijn (hardloop) jaar in één bericht:

Januari:

De maand van Winter-IJspret, een mooie hardlooptekening op canvas, een 15KM onder het uur en de eerste plek, een koude training in een mooie omgeving en dito gezelschap, Een ochtendrun door Praag, een snelle 10EM wedstrijd in Uithoorn en 100 x Marathon Mo in het zonnetje.


20090110-podiumplek1.jpg
Eindelijk een eerste plek voor RR


Februari:

is de maand van dé jaarlijkse bloggershapping in Schoorl met een bijzondere 30KM wedstrijd waarbij ik Claudia mocht/kon steunen toen ze het zo moeilijk in de laatste 8KM. In deze maand ook een 2e plek op de 5KM, op bezoek bij het Nike HQ, Een koude crosstraining op de fiets, een Sportmedisch Onderzoek in Rotterdam en een nieuwe server voor de steeds drukker bezochte RR.nl weblog


20091228-schoorl-met-claudia.jpg
RR: Voor één keertje Ridder Ronald om Claudia te steunen

Maart:

is natuurlijk de maand van de 20 van Alphen met als, vaste prik, het RR open huis. Verder in deze lentemaand: spontane vrijwilliger bij de Ultimate Low Tide International Marathon, mijn eigen duo-strandloop in de lentezon, een ontmoeting met Lornah Kiplagat, mijn debuut op Twitter, het uitlekken van het nieuws over de Garmin Forerunner 310XT, gesponsorde schoenen en een bezoek aan de Nike Running Club Amsterdam inclusief een ontmoeting met Selma Borst en Michel Butter. Helaas was maart ook het afscheid van onze poes Smoes.


20090308-8km-20vanalphen.jpg
De 20 van Alphen, mijn hometown-run!

April:

In deze 4e maand van 2009 mijn 1e marathon van het jaar, Utrecht, die eigenlijk niet liep zoals ik wilde maar wel een heus bloggerskampioenschap kende. Verder ook: het feestje van een 40 jarige snelle hardloopster, het supporteren bij de Marathon van Rotterdam incl. een 22 minuten durend videoverslag, de voorbereidingen voor de Berenloop, een lekkere strandloop na een verplichte week rust waar dé foto van dit blog is gemaakt en heb ik voor het eerst samen met Sylvia heb getraind.


20090414-mannenhele.jpg
Op het podium in Utrecht: drie snelle R’s uit de bloggerssekte: RR, Rik en Richard

Mei:

De maand waarin ik mijn 2e marathon liep. De Marathon van Leiden was samen met Claudia als training (toch?) voor de Roparun maar het iets sneller lopen leverde wel een heel bijzonder resultaat op. Dit was mijn allerleukste marathon tot nu toe! Mei was ook de maand van de Lopersdag van Roparunteam WeRunTogether met Simon Vroemen en Nelli Cooman, de 24 uurs estafetteloop in Steenbergen, Hulst ontmoet Alphen aan den Rijn, een leuke foto-slideshow van de Leiden Marathon, een Discofeestje in Zeeland en de laatste voorbereidingen voor hét avontuur van 2009, mijn eerste Roparun


20091228-leiden-debochtdoor.jpg
Onderweg tijdens een leuke Roparun Training

Juni:

Het meest bijzondere deze maand was de mijn eerste Roparun met team 236, weRUNtogehter. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit resulteerde in mijn allerlangste blogpost ooit. Maar er gebeurde meer in deze maand: Zo werd ik eerste dame bij de recreanten tijdens de Halve van Zwolle en maakte ik kennis met een nieuw hardloopmaatje. Ook deze maand hadden we met 3 teams een geweldige 12 uurs estafette in Den Haag met de eerste plek voor “mijn” Lightning Runners en werd er een filmpje on line gezet van KeesdeLoper waarin een teleurgestelde RR bij de finish van de Halve van Zwolle duidelijk te zien is. Ook in juni: een bijzondere fotowedstrijd en een instructiefilmpje over de Forerunner 405cx


20091228-team236.jpg
Een geweldige ervaring: De RopaRun 2009 met team 236

Juli:

In deze zomermaand vakantie in eigen land wat grotendeels letterlijk in het water viel. Een weekje in Drenthe met een hele snelle 5KM in Diever (3e plek) en daarna een week in Pony Park City met de nodige trainingen in de omgeving van Hardenberg inclusief een grensoverschrijdende duurloop. Ook in juli: trainen met Pieter-Jouke in Delft, ga ik op avontuur met Michelle in de achterhoek, een hele rappe 10KM in Voorthuizen, doe ik een lekkere zwerfloop vanaf Lisse naar huis en bestaat RunningRonald.nl 4 jaar.


20090713-RR71-94.jpg
Deze maand ook een foto van een iets andere RR, 23KG zwaarder

Augustus:

Na vele anderen om mij heen heb ik in deze maand ook de “respectabele” leeftijd van 40 bereikt wat natuurlijk gevierd moest worden met een feestje de dag ervoor en op mijn verjaardag zelf doe ik een heerlijke duurloop met John en Johan van 33KM in regio De Meern. In augustus word ik lid van de Alphense Atletiek Vereniging (AAV’36) waar ik nu op de woensdagavond met de snelste groep train. Ook deze maand: wordt de sportvoeding Born met Peptopro uitgeprobeerd, loop ik met heel veel gezellige bloggers in een door Curly goed organiseerde Zeeuwse-weblogloop, worden er twee introductie-video’s van de Garmin Forerunner 310XT opgenomen. Ik vier mijn verjaardag nog even na met Miranda in een ballonmand en verken het parcours voor mijn volgende marathon in de Haarlemmermeer. Spannend! Wat ik heb al mijn zinnen gezet op een snelle tijd in Hoofddorp!


20091229-bloggersinzeeland.jpg
Een supergezellige weblogloop in Zeeland

September:

Nu moest het gaan gebeuren. Mijn PR op de de hele marathon moest verbeterd worden, liefst dik onder 3:10 uur. En dat lukte! Met de hulp van last-minute superhaas Rik en ook die van Juriaan. September is dus de maand geworden van de Haarlemmermeer Marathon. Verder deze maand: Een ‘verbreding‘ van mijn weblog, een 3e plek op de Alphense jaarmarkt-estafette, de feestelijke uitreiking van de weblogshirts in Utrecht, de supergezellige Dam-tot-Dam by Night FunRun, ook weer met Rik. Verder nog een hele mooie, bijna spooky morningrun en uitleg hoe je routes in je Garmin krijgt.


20091228-finishHMM.jpg
Hoe diep kun je op een marathon gaan… nou diep: 3:06:33, een dik PR

Oktober:

De maand begint dat ik eerst mijn grote mond moest gaan bewijzen dat ik de 10KM kan lopen onder de 38 minuten tijdens de 125e Zegerplasloop. Daarna werden er een hoop plannen gemaakt voor leuke dingen deze maand, waaronder: Het samen (twitterent) langs de kant staan met Patricia om bijna alle deelnemers van de Marathon van Amsterdam aan te moedigen. Deze maand ook een hele leuke training op het strand en door de duinen van Scheveningen/Kijkduin met vele webloggers waarbij ik ook nog een lelijke val maakte. Daarna liep ik twee wedstrijden op één dag. Eerst de 10KM dwars door het VU medisch centrum gevolgd door de “Tijd van je Leven” loop in Steenwijk waarbij er om 02:00 uur ‘s nachts het dorp onveilig wordt gemaakt door bloggers uitgerust als Kerstbomen. Ook wordt in oktober de website looptijden.nl gepromoot en maak ik mij druk over mijn tijd-doelstelling voor mijn 4e marathon in 2009, de Berenloop op Terschelling.


20091025-Kerstinsteenwijk.jpg
De Kerst valt al vroeg in Steenwijk

November:

In deze maand een hele bijzondere marathon, mijn 4e van het jaar: de Berenloop. Wat een geweldige marathon met een SUPER resultaat, mede (weer) dankzij de snelle Juriaan. Ik heb een hoop wedstrijdverslagen geschreven maar het verhaal over deze 42,2KM op Terschelling is toch wel mijn mooiste blogpost van 2009 Ook deze maand: is de inschrijving voor mijn hometown run de 20 van Alphen geopend, loop ik mee met de Brooks Nightlife Run door Leiden, bekijken we diverse plekjes via Google Streetview, promoot ik de pasta-party voor Roparun team 238 RTZN in Schoorl 2010 en gooi ik mijzelf in de verhuur als loper voor een nieuw Roparun team. De maand sluit ik af door mijn hulp als haas aan te bieden aan een leuke Drentse (nou ja, niet van geboorte), Monique die graag onder de 2 uur wil lopen op de halve in Geldorp, ‘t is voor Niks, wat ook weer een ware bloggershapping wordt.


20091109-4km-700.jpg
De mooiste marathon van 2009, De Berenloop, met mijn snelste tijd tot nu toe: 3:03 uur

December:

Wie denkt dat ik de laatste maand alleen maar aan het trainen ben geweest voor mijn volgende marathon, Midwinter Apeldoorn 2010, heeft het mis. Er werden drukke plannen gemaakt om Léonie te gaan hazen voor de Spark Marthon in Spijkenisse… maar, dan alleen voor de helft van de marathon want 6 dagen later wilde ik knallen in Linschoten. Hoe raar kan het lopen: ik loop de hele marathon met haar mee en haas haar, samen met Richard naar een TOP PR (20 minuten van haar tijd af). Verder in december: promoot ik de 32 van Kampen, word ik benaderd door Roparun team 247, Tref&Co en ben zo enthousiast gemaakt dat ik de Roparun 2010 met Tref&Co ga lopen. Verder deze maand: reclame voor een leuk initiatief op twitter: Hardloopteam.nl, doe ik een vooraankondiging voor een gezamelijke parcoursverkenning in Apeldoorn en maak ik weer een ongeloofijk PR’s bloggersfeest mee in Linschoten waar mijn tijd op de halve onder de 1:25 komt… en dat 6 dagen na een marathon! De maand wordt afgesloten met een snowrun en een spontane 3e Kerstdagloop in omgeving Alphen a/d Rijn met goed gezelschap.


20091229-leonie-spark-finish.jpg
Niet verwacht maar mijn 5e marathon van 2009 werd er eentje met een missie
Léonie hazen naar een verpletterend PR

Ik kijk met heel veel plezier terug op 2009. Totaal liep ik 177 trainingen en 20 wedstrijden en maakte ik dit jaar 2666 kilometers. Mijn persoonlijke hardloophoogtepunten waren: De “Roparun-trainingsmarathon” met Claudia, het hazen van Monique in Geldrop en Léonie in Spijkenisse, de Roparun en natuurlijk de allermooiste marathon van 2009: de Berenloop op Terschelling. Het zal niet meevallen 2010 net zo’n mooi jaar te laten worden als 2009 maar ik ga er zeker mijn best voor doen.

Al laatste wil ik jullie, lezers van RR.nl, allemaal bedanken voor jullie altijd lieve, leuke en enthousiaste reactie’s op mijn blog maar ook als we elkaar weer tegenkomen bij de diverse wedstrijden. Inmiddels heb ik heel veel (hardloop) vrienden en vriendinnen erbij gekregen en dat maakt mij een heel gelukkig mens!

Alvast een hele fijne jaarwisseling en een gezond, sportief en gelukkig 2010 gewenst!!


20091229-vuurwerk.png
Maak er een TOP en SCHITTEREND 2010 van!!

ps: alle foto’s van 2009 vind je in mijn Flickr-album

>