Harmke op weg naar Marathon Des Sables

Vandaag was de dag van de snelle ontmoeting met Harmke. Op weg richting Parijs maakte zij vanuit Dubai een tussenstop op Schiphol. Ik zou haar om 09:30 uur ontmoeten bij het meeting point (omdat haar vlucht al om 06:00 zou landen) maar geen Harmke… zij wist ook niet dat Vodafone een flinke storing had waardoor ik haar SMS’jes niet ontving in ik haar niet kon bellen. Op alle mogelijke manieren toch geprobeerd haar te vinden want ik wilde haar graag even persoonlijk succeswensen voor de Marathon Des Sables (MdS). Een ultraloop van 250KM van 6 dagen door de Sahara van Marokko. De MdS wordt geschouwd als één van de zwaarste ‘foot-races’ ter wereld. Het was lastig om Harmke te pakken te krijgen maar na de 2e oproep via het omroepsysteem van Schiphol had ik geluk.

Vanuit Parijs stuurde Harmke deze foto

Voordat ik het in de gaten had (stond een berichtje te maken op mijn telefoon) voelde ik opeens iemand mij een knuffel geven, yep: Harmke! Gelukkig… toch nog gevonden! Samen met haar goede vriendin Simone, die al vanaf 06:00 uur op Schiphol was, gingen we even bijpraten in een koffierestaurant. Hier kon ik haar een speciale sahara-pet en shirt geven en vertelde ze alles over haar voorbereidingen voor de MdS… maar daarover vertel ik je morgen meer.. ik zal proberen elke dag een kort stukje te schrijven. Harmke is ‘s middags doorgevolgen naar Parijs. Morgen (6 april) vliegt ze naar Ouarzazate Airport in het zuid oosten van Marokko en wordt ze met de andere 870 deelnemers (waarvan 115 vrouwen) met de bus naar het 1e bivakkamp gebracht. Daar zal zij haar eerste nacht in de berbertent (met nog 7 andere deelnemers) doorbrengen. ‘s nachts is het zo’n 4 graden, overdags kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Zaterdag 7 april is de verpichte materiaalcheck en zondag 8 april gaan de MdS van start. Blijft dus mijn blog volgen!

Het zal duidelijk zijn dat ik Harmke steun en zij promoot dat weer in Marokko! Ik weet zeker dat ik namens een groot aantal lezers van mijn blog spreek als ik zeg: succes daar in Marokko kanjer!!

RR supports Harmke

Logo: met dank aan, inmiddels de “RR huis-ontwerper” Hans
De bedrukking is weer gedaan door Kameleon Textieldruk

>