Een lekker dagje in zomertunue
20090521-zomertenue.jpg

De eerste dag van mijn 13 daagse vakantie… en wat doe je dan.. juist, even hardlopen. Lekker om weer eens overdags te lopen. De temperatuur buiten is in ieder geval lekker genoeg om een zomers Nike tenue’tje aan te trekken. De opdracht van mijn coach: een rustige training van 45 minuten (9KM) met als eerste 20 minuten in Z1. Best lastig om weer te wennen aan het langzame tempo, zeker nu ik Z1 in 125-135bpm moet doen.

Een lekker rondje in de zon langs de Heimanswetering. Veel mensen op de fiets maar ook op het water in hun iSloep, Barkas of gewoon de Avifauna III. De 20 minuten Z1 gingen in een gemiddelde hartslag van 134bpm met een tempo van 5:44min/km. Niet overdreven hard maar met dit soort langzame trainingen ga je uiteindelijk wel sneller in een lage hartslag. De 15 minuten erna in Z2-3 (146-156bpm) ging met een tempo van 4:40min/km in 153bpm gemiddeld.

10 minuten rustig uitlopen volgde maar helaas.. brug open in Woubrugge… dat is dan weer een nadeel van overdags lopen. In de laatste minuten van het uitlopen liep ik, zoals vaker, langs het huis van collega Carolien. Haar man Jos zag mij en riep: “Wat ga je hard!”… nee, dit is uitlopen.. hihi.. even staan kletsen met Jos en Lien die mij succes wenste met de roparun.. dat gaat zeker lukken! Ik kijk er onwijs naar uit.

‘s avonds heerlijk thuis gegeten van de bakplaat (Teppanyaki) met o.a. een heerlijk stuk verse tonijn.. bijna zonde om ‘m op de bakplaat te leggen.. de helft is dan ook rauw opgepeuzeld.. het was een mooie dag!

>