Loopje op mijn nieuwe Asics

Vandaag ben ik na werk direct doorgereden richting Hilversum naar Lafoot in de Zon en Maanstraat. Lafoot is inmiddels mijn adres voor hardloopschoenen.

Herman, bewegingsanalist, heeft mij supersnel geholpen. Hij is reeds bekend met mijn manier van lopen sinds de uitgebreide voetdrukmeting van 15 april jl. en weet precies wat ik nodig heb.


My new shoes
Asics Gel Landreth

Ik kan, volgens Herman, gelijk met deze Asics aan de slag, de zooltjes passen er goed in en na 5 a 6 weken moet ik even terugkomen zodat de orthopeed van Lafoot e.e.a. kan bekijken en zonodig de zooltjes aanpassen.

Om 21:15 ben ik op stap gegaan met mijn nieuwe Asics, waarvan ik trouwens de witte veters gelijk heb vervangen voor de Rode Veters die er overigens perfect bij passen.
Het loopje van vanavond was een rustige 55 minuten in Z1-2 en daarna 5 minuten Z3. Gelukkig rustig want nieuwe schoenen is altijd wennen. De route ging langs het water van de Wijde Aa maar dat was geen pretje: de lucht van dode vis, een vieze warme luchtstroom en nog veel erger, megazwermen met muggen. Ik liep op een gegeven moment met mijn handen voor mijn gezicht om die prikbeesten te ontlopen…. Ik moest mij er echt toe zetten om die laatste 5 minuten te versnellen… begin ik ook last van loomheid te krijgen?? Laat die temperatuur nu maar een beetje zakken…

Data: 1:01 uur, 9,7 KM, 9,6KM/u, Z3 stukje in 13,2 KM/u,
aantal Kcal ?? had weer #@$@# geen hartslagmeting

>