118e Zegerplasloop met een superhaas

Wat een wedstrijd!…

Pas op! snelle lopers

In de middag waren de regenbuien overgetrokken en zag het er naar uit dat het ideaal loop weer zou worden. Zelfs de wind was een stuk minder. Ik was nog maar net een paar minuten op de atletiekbaan van AAV36 toen ik Richard tegen het (afgetrainde) lijf liep. Hij ging vandaag voor een rappe 15KM als voorbereiding op de halve marathon van morgen tijdens de Dotterbloemloop in zijn hometown Zoetermeer.
Richard heeft in Alphen gewoond dus de Zegerplas is bekend terrein voor hem maar gek genoeg heeft hij toen hij hier nog woonde nooit de Zegerplasloop gedaan. Vandaag lopen er twee hardlopende bloggers samen.

AAV36

We spraken kort voor de start de tactiek af. Ik zou voor een tempo gaan van rond de 4:25 min/km en Richard zou mij proberen bij te houden.. ja, doei, ik zou proberen hém bij te houden. Na twee rondjes ingelopen te hebben gingen we van start. Richard nam na een kilometer de kop over en met nog twee andere mannen gingen we achter de snelle haas aan.

Richard liep flink door, rondetijden van 4:10! Beetje gas terug. We zaten de volgende 1KM rondjes zo rond de 4:15 – 4:20 en dat was goed vol te houden. Slechts één man (die de 10KM liep) kon ons bijhouden. Na het grote rondje van 10KM moesten we nog één keer de Zegerplas rond. Richard stelde voor om even terug te zakken naar 4:30 om mij te laten herstellen. Goed plan haas! Op de 12KM ging het gas er weer op en Richard zei dat ik echt vooruit ben gegaan met mijn looptijden.. nog even en hij zou mij niet meer bij kunnen houden. Leuk om te horen van iemand die zijn sporen al verdiend heeft met jaren en jaren hardlopen.


De baan
Start en finish op de atletiekbaan

AAV36 kwam weer in zicht. Tijd om alles uit de kast te halen. Richard versnelde, ik versnelde. Plotseling riep hij “Hee, daar staat je gevolg!” Miranda en de kids stonden (onverwacht) bij de ingang van AAV36 mij aan te moedigen met kleine spandoekjes. De schatjes. Richard liet mij voorop gaan op de baan en schreeuwde mij twee keer toe dat ik nog sneller moest… OK haas! Een eindsprint eruit om een mooie eindtijd te halen op mijn eerste 15KM wedstrijd en wat een tijd!! 1:03:58


Richard zoef zoef
Snelle haas Richard, die nog even de tijd van 1:03 aangeeft

Onvoorstelbaar snel. Nog beter dan mijn tijd van mijn snelste 16,1KM. Uitermate tevreden bedankte ik haas Richard. Hij heeft mij echt aan een onzichtbare lijn voort getrokken. Eenmaal thuis, met een bak chips op schoot (had ik wel verdiend vond ik) begon het weer hard te regen… Het was een mooie hardloopdag!!

Wat een debuut op de 15KM! Volgens mij zijn we in de top 5 geëindigd! Data van de wedstrijd: 15,15KM (volgens de meting van AAV36), 1:03:58, gemiddeld tempo: 4:19 min/km, gemiddelde snelheid 14,2 km/u, max snelheid: 20,4 km/u. Hartslagdata kan ik je niet gegeven, was mijn borstband vergeten om te doen… maar geloof mij, mijn hartslag is behoorlijk hoog geweest. Alle rondetijden: klik <%popup(20071110-rondetijdenzpl.jpg|650|342|hier)%>

Update: 13/11/2007
Foto’s via AAV36


Kids bij Zegerplasloop
Michelle en Wouter met hun spandoekjes

Zegerplasloop
Richard en ik zijn, naar mijn bescheiden mening,
5e en 4e geworden op de 15KM

>