Live update vanuit Slovenië

Even een korte update vanuit Catez ob Savi, Slovenië: Er is hier een gratis internet maar moet wel een ethernetkabel in mijn laptop steken, die in het hotel uit de muur komt, dus ik moet er even een klein tripje van mijn tent naar het hotel voor overhebben.


Oostenrijk in de regen
Slecht weer in Oostenrijk

Gisteravond zijn we om 20:00 uur vertrokken. Het weer in Oostenrijk was erg slecht maar nadat we een van de vele tunnels uitkwamen trok het weer op en werd de lucht blauw. In Slovenie had het gisteravond flink geonweerd maar vandaag was het weer 30 graden.
De ruim 1300km was 14 uur rijden. Miranda heeft ook een flink stuk voor haar rekening genomen zodat ik in de auto nog even kon bijslapen. Gelukkig gingen we via Graz Oostenrijk uit want bij de bekende grensovergang van Villau was de vertraging dik anderhalf uur.
Wij hebben alleen wat werkwerkzaamheden in de binnenlanden gehad maar voor de rest geen enkele file


catez
Prima weer in Catez

De camping is mooi, nog maar een paar jaar oud en nog niet helemaal ingericht op toeristen. Dat wil zeggen, alles is voorhanden maar bijna overal is de informatie in het Sloveens en misschien in het Italiaans. Gelukkig spreek men hier allemaal Duits en Engels.

Vandaag de camping en het zeer, zeer uitgebreide buitenzwembad ontdekt. Heerlijk alemaal. We komen onze tijd wel door… zolang het weer maar meewerkt.


zwembad
Een groot zwembad tussen de bergen in

Net mooie tekening van de kids gekregen voor mijn verjaardag. Verder hebben we er niet zoveel aan gedaan. Morgen het eerste verkenningsloop.. het koelt hier trouwens flink af ‘s avonds dus dat is ideaal!


jarig in auto
Jarig onderweg… heel apart..

p.s. allemaal dank voor jullie leuke berichten op mijn blog, via hyves en email! Ik zal niet zo veel aan bloglezen toekomen maar he, ik heb vakantie 😉

>