Loopanalyse bij Lafoot

Vanaf donderdag begint de vakantie-uittocht pas echt goed bij JVC en daarom was het vandaag nog de enige mogelijkheid om een middagje vrij te nemen om naar Hilversum te vertrekken. De komende weken zitten we echt met een minimale bezetting op de afdeling.

Bewegingsanalist Herman van Lafoot begroette mij bij binnenkomst en zei dat ik mijzelf al had aangekondigd op mijn weblog… hihi, ook Herman is blijkbaar een regelmatige RR.nl lezer. In de winkel stonden twee vertegenwoordigers op Herman te wachten maar hij nam alle tijd voor mij op eens te kijken hoe mijn loophoudig is.

Opnames uit de diverse hoeken


Ik had, volgens hem, de primeur, voor wat betreft de nieuwe camera-opstelling. In het Looplab worden je verrichtingen op de loopband door 4 (!) camera’s tegelijk opgenomen en, indien nodig, tezamen met een drukmeeting op de voeten via het z.g. Medilogic* systeem uitgevoerd.


hardloopdata
Alle data zoals Herman die bekijkt, deze inclusief de Medilogic data.
(gebruik je pijltjestoetsen om heen en weer
te schuiven op de <%popup(20070710-templo.jpg|2000|888|vergroting)%> )


Volgens Herman zijn mijn zooltjes aan een correctie toe. Op de opname is duidelijk te zien dat mijn rechteronderbeen ‘naar buiten loopt’ wat de nodige spanning op de onderbeenspieren oplevert. Mijn houding is ook niet helemaal super… rug en rechterschouder.. het is allemaal een beetje stijfjes… niet zo gek… echt optimaal is het niet allemaal de afgelopen tijd.

RR Been
De zooltjes corrigeren niet goed meer…

Mijn zooltjes heb ik begin volgende week weer terug. Vanavond heb een half uur op de standaard Asics zooltjes gelopen.. niet echt een succes. Rechterkuit spier en binnenkant knie zijn nog steeds gevoelig. Na afloop is mijn kuitspier ook behoorlijk hard… heb coach Rob nog maar even om advies gevraagd wat te doen de komende tijd.

Herman liet mij zien dat de zooltjes op bepaalde plekken flink belast zijn en dat zelfs een afwijking van 1 mm het nodige (negatieve) effect heeft op de spieren.

Voorlopig zit het maken van marathonkilometers er niet in…. gelukkig heb ik nog 81 dagen tot de marathon van Berlijn…

*Het Medilogic systeem maakt het mogelijk uw looppatroon volledig objectief te beoordelen. De metingen van de druk van de voeten kunnen zowel in stand als tijdens het (hard)lopen worden uitgevoerd, met of zonder loopband. Tevens kan er ook een statische meting verricht worden met behulp van een drukmeet plaat.

>