Trainingsweekend RoadRunners 1 – AAV36

Elk jaar, zo rond deze tijd organiseren Ruud (trainer RoadRunners 1) en Sandra (onze snelste dame) het AAV36 RoadRunners trainingsweekend. Vorig jaar kon ik niet mee maar dit jaar zou in ieder geval één dag lukken. Zaterdagochtend haalde ik clubmaatje Wendy op waarna we doorreden naar de verzamelplek waar de andere RoadRunners langzaam aan allemaal ‘binnendruppelden’ om daarna te vertrekken richting het Stay-Okay in Bakkum. Eén roadrunner liet de auto staan en ging de 60KM richting Bakkum hardlopend doen: John, onze ultra-bikkel.

Trainer Ruud met zijn 'volgers' ... Leon lijkt op te stijgen

Aangekomen in ons tijdelijke onderkomen begon de dag met koffie en vlaai waarna we ons gereed maakte voor de eerste training van de dag. Een loop van ongeveer 12 kilometer door de duinen van Bakkum. Na wat loopcoordinatie gingen we het strand op. Het ‘net nieuwe’ lage water maakte het zand nat en lastig beloopbaar en daarbij moeten er nog wat sprintjes worden getrokken vanaf het strand richting de duinen. Alwin en ik lieten ons lekker gaan… knallen dus. Bij Castricum weer het strand af en he, deze strandtent ken ik ergens af… de 2e Be More UltraTour Etappe, bijna een jaar geleden (25 maart) sloot ik hier aan bij de strandeditie van Rinus. Na een kleine stop weer verder door de duinen met wat versnellingswerk om na 1:10 uur lopen weer aan te komen bij het StayOkey. Wim, Henry en ik bleven alleen de zaterdag dus we zochten een grote slaapzaal om daar even om te kleden en te douchen. Wim en Henry doken al snel de twee herendouchen in en och, ik ging wel een damesdouche in… ben niet zo moeilijk 😉

Spiertjes losmaken

Na een heerlijke lunch en wat ‘lounchen’ (en twitteren) was het tijd voor de lange duurloop. Een Ruud en Sandra hadden een route uitgezet van ongeveer 22KM opnieuw door de duinen (Noordhollandse Duinreservaat) en een flink stuk over het strand, nu ter hoogte van Heemskerk en omhoog richting Castricum. Onderweg veel gekletst met vele loopmaatjes. Het was fris maar gelukkig droog en het in korte broek lopen was geen verkeerde keuze, zelfs niet tegen de wind in over het strand. Het zand was nog steeds lastig beloopbaar en regelmatig zochten we de waterlijn op voor het harde zand. De muien was ik inmiddels niet niet meer bang voor na de strandmarathon van 2 weken geleden, dan maar natte schoenen. Het was een mooie omgeving om door heen te lopen en in goed gezelschap vergeet je al snel dat je de kilometers onder je schoenen doorvliegen.

RoadRunners op het Noordhollandse strand

Na een kilometer of 16 (en na 6km strand) was het tijd voor een flinke klim omhoog de duinen in. Daar konden we even rustig iets drinken maar een flinke Hooglander stond toch wel heel dichtbij. Rustig aan Kees, met je rode jack. Menig hardloop kreeg al visioen hoe hij of zij daar een dik PR door de duinen zo gaan lopen met een prikkende hoorns in je rug. Blijkbaar schrok het beest van de remmen van een van de fietsers en begon heftig heen en weer te springen… oef… dat was even eng.. maar gelukkig zijn we allemaal, na 2:10 uur lopen, weer heelhuids bij het StayOkay aangkomen waar inmiddels John aan de boterhammen zat na zijn ultraloop. Nadat we allemaal weer opgefrist waren en aan/in de bar aan het wachten waren tot we aan tafel konden mocht ik nog even Wendy verzorgen. Ze had last van haar knie en liet ik nu toevallig een tube Biofreeze mee hebben genomen. Hopelijk gaat het nu al weer wat beter met je knie want we willen je wel weer graag op de trainingen zien!

Lekkere training over het strand en door de duinen

De dag werd afgesloten met een heerlijk diner, natafelen, wat spelletjes en een goed gesprek of slap geouwehoer….
Vanwege de verjaardag van onze kleine grote meid Michelle (11 alweer) vandaag vertrok ik om 22:00 uur richting Alphen aan den Rijn. Mijn loopmaatjes zouden op zondag nog een 3e loop doen en een 14KM lange steptocht… in schitterend weer!

Ruud en San, dank voor de organisatie. Het was een leuke dag met mijn clubmaatjes. Volgend jaar weer!

Alle foto’s van zaterdag vind je in mijn Flickr Album>