RunningRonald onder water

Ik had het Gerrit al beloofd… een klein verhaaltje over Scuba-diving.

RunningRonald in DivingGear

In 1999 heb ik mijn Open Water Certificate behaald. Na de nodige theorielessen en het oefenen in het zwembad was het tijd voor de verplichte vijf duiken in open water. Mijn eerste buitenduik in Nederland, 21-3-’99 zal ik niet zo snel vergeten. Buiten 5 graden, watertemperatuur 6 graden en daar ging ik, in het water van het Oostvoornse-meer. Brrrrr!!

Dit brakke water meer is een populaire duikstek voor beginnende duikers en gevorderden vanwege het goede zicht onderwater, in gunstige omstandigheden zo rond de 10 meter. Dit is voor Nederlandse begrippen best veel wat ik heb ook duiken gemaakt in plassen waar je niet verder dan 2 meter kon zien… en dat is niet echt fijn duiken.

Marriott in Hurghada

Ik heb sinds die tijd al wat duikjes gemaakt, in Nederland (Vinkeveen, Reeuwijk en bij de Zeelandbrug) maar ook op Kreta, en mijn mooiste duikvakantie, Hurghada – Egypte. Ik denk nog vaak terug hoe wij, toen nog zonder kids, als VIP’s werden ontvangen in het Marriott Beach Resort... ik zou daar zou weer naar teruggaan!!
Het water van de Rode Zee was zo kraakhelder dat je vanaf de boot de bodem van de zee 25 meter diep zag. Het duiken is daar geweldig. Behalve vele soorten koraal zie je daar de mooiste vissen. Grote Napoleonvissen, kreeften, intvissen maar ook morenen en baraccudas.

Sinds ik in 2004 met hardlopen ben begonnen schoot het duiken er steeds meer bij in, zo erg dat ik mijn complete duikuitrusting heb verkocht aan een collega. Het duiken in Nederland zal ik niet zo snel meer doen maar over een paar jaar, als de kids wat groter zijn, zal ik zeker weer wat duikjes in het buitenland gaan maken.

p.s. morgen even geen post op dit weblog. Ik ga mijn buurvrouw van een paar huizen verderop helpen met het aansluiten van haar mooie JVC home-cinemaset inclusief HDD/DVD recorder. Nee, zij is niet de dame van de JVC HD 1200

>