Druk baasje…

Het is een beetje stil op mijn blog. Niet dat ik mij verveel hoor maar op een of andere manier komt het er niet zo van. Ik heb last van chronisch tijd te kort. Buiten mijn full time job probeer ik meer tijd te besteden aan mijn gezin. Eén van de redenen dat ik nu minder wedstrijden loopt. Daarnaast probeer ik ook nog vier keer per week te trainen en zijn er ook nog dingen van JVC die mij buiten werktijd bezighouden. Gek genoeg spring ik van de ene drukke bezigheid in de andere. Na mijn maRRathon volgde de voorbereidingen van de 20 van Alphen en nu ben ik bezig met de cursus LoopTrainer2. Een looptrainer 2 assisteert de trainer (looptrainer 3) bij zijn/haar trainingen en vervangt hem of haar zonodig.

Deze opleiding, bestaande uit 5 workshops is op 17 maart begonnen en duurt tot 30 juni. Gedurende die workshops zal ik veel tijd gaan besteden aan, met name, veel huiswerk voor deze cursus. Samen met wat AAV’36 maatjes waaronder Anneke en Elsbeth volgen we deze cursus, gegeven door Jos Beerning van de Atletiek Unie. Op 4 april volgt workshop 3, observeren is meer dan kijken. Voor die tijd hebben we wat opdrachten uit te werken zoals het interviewen van een paar AAV’36 atleten en natuurlijk dit uitwerken in een verslag. De normen en waarden zoals jij die dit als trainer en of die overeen komen met de gedragsvormen van de vereniging.. ja, ook daarover een verslag schrijven met bronvermelding. Vorige week heb ik een training van mijn PB (praktijk begeleider) Gerard Rewijk geobserveerd. Hij traint RoadRunners 6 bij AAV’36… en ja, je raad het al, ook daarvan een uitgebreid verslag gemaakt. Nu volgt nog een verslag over ‘andere loopvormen’ zoals speelse vormen of samen lopen.. daar moet ik mij nog even in gaan verdiepen.. samen lopen daar weet ik eigenlijk al genoeg over maar weet niet of ik dat mee mag rekenen 😉

de looptrainer 2 cursisten met hun PB's. Voorste rij rechts in het blauw: Jos Beernink en links van hem mijn PB Gerard

Ik opperde al aan Jos dat ik bij elk verslag als bronvermelding: www.RunningRonald.nl kan vermelden.. maar of de AU daar intrapt.. De werkdruk van 4 uur per week voor deze cursus ligt wel wat hoger dan dat… verder is dit nog de opleiding oude stijl met, jawel, veel schrijfwerk. Nou ja, voorlopig gaan we lekker door met tikken 🙂

Wat staat er verder op het programma:

15/4 De marathon van Rotterdam: Haasklus voor John en Sylvia (sub 3:30 waarbij John zelfs richting de 3:20 gaat… of eronder..)
12/5 De marathon van Zeeuws Vlaanderen: een snelle marathon voor mijzelf (geen sub 3 maar wel lekker hard)
10/6 De marathon van Maasdijk: haasklus voor een sub 3:30 voor Mark (nee, geen bekende uit de bloggers of twitterwereld.. maar dat wordt hij nog wel.. da’s het risico als je met RR loopt)
15/8 De marathon van Chaugey bij Rob Veer in Frankrijk samen met Esther
30/9 De marathon van Zwolle (sub 3 poging)

pfff.. ik word nu al moe van al die marathons als ik het zo lees.. daarom eerst wat anders!

Aanstaand weekend het jaarlijkse trainingsweekend van AAV’36. We gaan de omgeving van Arnhem onveilig maken met 2 looptrainingen op zaterdag, zondag een flinke tour op de ATB en voor wie nog wil een stuk lopen. Zaterdag is er tijd voor, en ik citeer uit het programmaboekje: Na een welverdiende douche volgt altijd het leukste deel: de bar, met een drankje, bitterballen, slap geklets en stoere verhalen. Gevolgd door een voedzame warme maaltijd, waarna het slappe geklets en stoere verhalen gewoon weer door gaan. En natuurlijk zwaaien we de 3 zaterdaglopers enthousiast uit. Het avondprogramma is geheel zelf in te vullen, dus spelletjes, boekjes, kaarten, etc.. zijn welkom. En dan heerlijk met z’n allen die knusse stapelbedden in: kijken wie er dit keer het hardste snurkt.

Als dat geen leuk weekend wordt weet ik het ook niet meer …

>