Lampie en Lampie

Gedurende de donkere herfst en winteravonden gaan de trainingen gewoon door en vaak worden de hardloop bewegingen gemaakt op slecht verlichte paden. Vanmiddag (ja, heb een heerlijk lang weekend) zag ik bij de Media Markt deze lampenset:


Lampie x 2
Opvallend!

Het setje van een geel voor- en een rood achterlicht kost slechts ¤ 6,99. Koopje dus (maar exclusief batterijen). Vanavond ging ik met het gele lampje op pad. Eerst Miranda’s auto bij een APK keuringsstation neergezet (4KM van ons huis af), hardloopkleren had ik al aan dus sleutel door de bus gegooid en begonnen aan de donderdagavondloop… maar waar laat je nou zo’n lampje? De clip achterop het lampje is bedoeld voor aan de kleding maar de “headlight” op borsthoogte is geen succes. Het klappert heen en weer en valt snel op de grond… (vanavond 2 x gebeurd.. gelukkig kan hij tegen een stootje). Lampie in je hand vasthouden is erg onpraktisch en aan je horlogebandje kan wel maar het schijnt dan vaak de verkeerde kant op…

De beste plek is de rand van je short of tight. Gewoon in het midden. Blijft goed zitten, ook tijdens de sprintjes.. nadeel van die plek is wel dat je reclectievestje of jack over het lampje heenvallen en dus noodgedwongen ook in je broek moeten worden gestopt… Zijn de lampjes dan misschien beter voor de donkere zomeravonden?

Eén ding is zeker, met één of twéé lampjes aan je broek van je in ieder geval veel beter op… want zeg nou eerlijk, een autogrill aan je hardloopschoen loopt zo beroerd.


Lampie aan

>