Trainingen plannen met loopmaatje

Zoals al beschreven in het vorige bericht had ik nog twee trainingen voor Steenbergen. Dinsdag was een kort loopje van 45 minuten waarbij er sinds maanden weer in de regen is gelopen.. en geloof het of niet, het was heerlijk. Thuis aangekomen stond de Garmin op 8,92KM… nu moet je weten dat ik een afwijking heb… een training die zo dicht bij de 10KM ligt moet dan ook 10KM worden… dus nog even verder gehobbeld door de regen en op 10KM afgedrukt.

Gisteren was het tijd voor een lange loop op het strand, een plek waar de komende maanden meer getraind gaat worden. Op weg naar het strand rijd ik praktisch langs het huis van mijn loopmaatje Claudia. Iets waar we nu nuttig gebruik van gaan maken. Claudia heeft aangegeven dat zij meer aan haar snelheid wil werken en iemand zoekt die tempo kan maken… laat ik nou best redelijk snel kunnen lopen.


20090116-loopje1601.jpg
Even een oude foto.. die van gisteravond is niet gelukt

Of het allemaal in te plannen is moeten we per week/maand bekijken maar de bedoeling is dat we op het strand en door de duinen trainen volgens Claudia’s schema en bij een volgende training mijn interval schema aanhouden… haha, dan moet je echt aan de bak Claudia! Om niet iedere keer richting strand te rijden stelde maatje al voor om ook trainingen in Alphen a/d Rijn e.o. te doen. Af en toe een duurloop samen leek ons ook een goed plan maar Claudia loopt ‘s ochtends heel vroeg en ik ‘s avonds laat… daar moeten we nog even zien uit te komen.. zo zie maar weer, het is niet altijd even makkelijk om loopjes samen te plannen.

Gisteravond vertrokken richting Langevelderslag (gemeente Noordwijk) en even voor 21:00 uur begonnen aan een stevige loop richting Zandvoort…


Met de wind in de rug ging het door het mulle zand.. best pittig, totdat Claudia een opmerking maakte zoiets in de zin van “dit vind ik helemaal niet leuk!” Pardon? Ik loop met de winnares van de Berenloop 2008 en zij vindt dit niet leuk?? Ok, het lopen door het mulle zand is misschien wel zwaar maar wel goed voor je beenspieren. Na even doorgebikkeld te hebben stelde ik voor om maar langs de vloedlijn te lopen.. dat viel in betere aarde.. Claudia wees op de eerst volgende duinopgang aan maar ik zei dat ze er niet zo makkelijk vanaf kwam en dat we de volgende namen…. die was zeker twee kilometer verder.. hihi

Naar boven geklauterd en door de duinen weer terug naar het startpunt. We namen de voetpaden en met een rap tempo liepen we door het glooiende duinland. Claudia gaf aan dat ze bij trainingen een iets langzamer tempo heeft maar hé, als je met mij mee wil moet er wel gewerkt worden. Bij een splitsing twijfelde ik over welke route terug naar de auto te nemen. Mijn maatje sloeg links af met een blik van “ik weet de weg wel”… en ik zei “waar gaan we heen…?” .. “niet terug naar het strand!” was haar antwoord. Ok, eerlijk is eerlijk, haar richtingsgevoel was uitstekend (of hield ze nu stiekem die zendmast als oriëntatiepunt bij het parkeerterrein in de gaten?) en na totaal 1:14 uur lopen waren we weer terug bij de auto. Gelukkig gaf ze al snel toe dat ze het toch wel leuk vond op het strand… oefff, ik zag een vervolgtraining al de mist in gaan.

Een lekkere loop, 14KM op de teller door een pittige omgeving. Prima training. Nog even een flesje sportdrank naar binnen gewerkt, konden we wel gebruiken, en daarna maatje weer keurig thuis gebracht. Volgende keer in Alphen? ..maar dan wordt het knallen over de fietspaden van het groene hart.

Oh, volgende week woensdag een loopje samen met een snelle blogger die een loopje ver van huis gaat doen… wordt vervolgd.


20090507-strandloop0605.jpg
Toch duidelijk te zien dat we de goede kant weer opgingen 🙂

>