RunTwitterRun – 2e editie

De RunTwitterRun van Andrea begint een begrip te worden. Hadden we met de 1e editie op 24 maart nog maar 9 deelnemers, afgelopen zondag waren er maar liefst 19 runners!

Andrea had voor de gelegenheid Somatic Sport in Amerongen afgehuurd waar we konden verzamelen. Merit had ik eerst op gehaald bij het station en daarna reden we door naar Amerongen, een gebied waar ik nog niet eerder was geweest, mooi gelegen zo aan de Utrechtse heuvelrug. Al snel liep het vol met lopers en leuk om nieuwe gezichten te zien en hardlopers die ik tot voor kort alleen maar via twitter/facebook kende zoals Lia, Olga en Joke. Om 10:00 tijd voor de groepsfoto waarna we met z’n allen de bossen introkken.

Nog even snel de groepsfoto met: (staand) Olga, Kim, Petra, Lia, Selma, Patrick, Michael, Jeroen en (zittend) Andre, Harm, Nesrine, RR, Anneke, Andrea, Merit, Joke, Marlies, Paul en Luc.

Met 19 lopers gingen we op pad naar een open stuk in het bos waar Andrea, onze gids en goed bekend met de smalle bospaden aldaar, een korte warming up gaf. Gelukkig hield Anneke, de bootcamptrainster zich in en hoefde we niet de ‘rups’ te doen 🙂 Andrea nam ons mee door de bossen. Af en toe flinke klimmetjes die uw webmaster niet echt gewend is hier in de polders maar het leverde wel mooie ‘bosplaatjes’ op.

De groep is los en uitbundig

Na 6,5KM stopten we even bij de Bergweg om de groep in tweeën te splitsen. Een aantal 10KM lopers waaronder Merit besloten op het laatste moment toch maar met de 20KM mee te gaan waardoor we met een leuke groep van 11 hardlopers verder het bos in gingen, aan mij de taak om hen zo goed mogelijk te weg te wijzen. Nu had Andrea de route gemaakt en met haar jeugdige enthousiasme had ze elk bospad met haakse bochten, aparte afslagen, 7-sprong wegen en andere hindernissen opgenomen in de route. Aangezien ik niet bekend ben met de omgeving moest ik het doen met het navigeren op de Forerunner 310 en de route op mijn iPhone d.m.v. de afstandmeten.nl app.

Nu is navigeren in het bos heel iets anders dan op de weg. Hier geen duidelijke routes, bospaden staan wel op afstandmeten maar liggen vaak iets meer naar ‘links’ of ‘rechts’ waardoor ik na 200 meter al het spoor bijster was. De groep gelijk van slag af.. hoe houd je 10 fanatieke lopers koest … snel maar handboek ‘navigeren door het bos met wilde hardlopers for dummies’ erbij gepakt en snel kwamen op op de juiste route. So far so good, we liepen lekker, onderweg beetje bijkletsen met de andere lopers, sommige moest ik voorzien van water en fruitrepen maar iedereen liep lekker mee. Bij een omgevallen boom tijd voor een groepsfoto van de meisjes en jongens 🙂

De 20KM meiden op een rij: Petra, Merit, Selma, Nesrine en Olga

Al lopend gaf ik wat navigatie-opdrachten aan de voorhoede maar toen ik zo rond het 11KM punt riep “na 100 meter rechtsaf” kreeg ik de opmerking “eh.. moeten we hier naar rechts?” een smal en dicht begroeid bospad… Gezien de mogelijke aanwezigheid van teken besloot ik dit pad te mijden. Een van de lopers ging vooruit en keek of er ergens anders een pad naar rechts liep.. en jawel.. met de nodige omtrekkende bewegingen kwamen we weer op de oorspronkelijke route uit en stopten we even bij de ‘eenzame eik’ op de zevensprong. Daarna volgende een aantal ‘haakse bochten’ en was ‘van het pad af raken’ een onvermijdelijk iets. Door gebruik te maken van diverse navigatie-systemen zoals de sextant, de steentjes op het pad, de stand van de zon, de afstand naar de Grote Beer, het getij van de zee, de groeirichting van de bladeren en de konijnenkeutelsporen zei mijn Garmin weer snel “Route gevonden” en konden we verder

De mannen moesten natuurlijk weer stoer doen (en ik mijn best doen te blijven staan) – Luc, Jeroen, RR, Paul, Patrick en Michael

Na 17,7KM waren we weer bij het ‘wisselpunt van de 10/20KM’ en liepen wij de laatste 3,5KM van de 10KM route. Ondanks dat we wisten dat we meer dan 20KM zouden gaan lopen (door alle ‘navigatie-foutjes’) wilde de groep toch een klein lusje wat in het parcours lag meenemen. Het tempo ging omhoog want ‘de stal kon je al ruiken’. Vanaf de achterhoede riep ik naar voren “over 200 meter links af, dan alleen maar rechtdoor en dan zijn we weer terug bij het sportcentrum” … één grote stofwolk was het resultaat en na 21,55KM waren we weer bij het beginpunt.

Andrea had mij inmiddels al bestookt met berichtjes in de trend van “Joeehooee @runningronald de lunch staat klaar!! #runtwitterrun loop es door!!” en “HONGGGEEEEERRRRR!!!!! #runtwitterrun altijd dezelfde op wie we moeten wachten…. 😛 ” ok ok, Dre, we zijn er!!

Na een frisse douche konden we aanvallen op de lunch, de glazen melk en de heerlijke (noten)broodjes gingen erin als koek… beetje rare zin.. ze gingen er gewoon in als notenbroodjes! Het was een superleuke dag, op naar de volgende #RunTwitterRun ! Er gaan inmiddels al geruchten dat de 3e editie in België wordt gehouden! KOMT ALLEN!!

Dank aan Andrea voor de uitstekende organisatie!

Meer foto’s vind je in mijn Flickr-album>