Kick the Couch 5K

In het kader van de World Wide Half Marathon van Steve Runner’s Phedippedations heb ik vrijdagochtend “mijn” 5K gelopen.
Alleen gelopen maar in gedachten met ruim 1000 andere lopers die dit weekend ergens een (halve) marathon of een 5KM loop doen.


WWHM

‘s ochtends voor 09:00 uur op wedstrijdtempo 5KM lopen?? Dat is helemaal niets voor mij. Ik, avondmens, ben pas in de middag op ‘temperatuur’… Dit zou niet super gaan leek mij.. maar met mijn iPodje op en daarop aflevering 118 van Phedippedations, Cheers from the world, waarin vele lopers je persoonlijk aanmoedigen… echt heel leuk en het luisteren meer dan waard.

Het parcours was een rondje Alphen aan den Rijn over het Dijkslootpad en door de polder met hier en daar een paar klimmetjes… Vele hardlopers zeggen dat een 5K veel zwaarder is dan een marathon en tja, ze hebben natuurlijk gelijk. Je gaat zo diep met een 5K dat je na 3KM al zoiets iets hebt van.. ik wil niet meer… maar je moet door!!


5k parcours
Onder het wapen van Alphen door richting de polders

Na 3,5KM kreeg ik een groep fietsers voor mij waarvan ik dacht dat ik ze nog wel even in kon halen maar nee… bijhouden wel. Na 4KM nog even alles eruit gegooid wat ook gelijk mijn snelste kilometer werd met 3:58. Na 5KM stopte de Virtual Partner in mijn Garmin de wedstrijd en gaf aan:
20:35 min, gem. tempo 4:07 min/km; snelheid: 14,55 km/u

Niet slecht voor een ochtend- eenmans- wedstrijd… Binnenkort maar eens een 5KM loopje doen met wat snelle mannen en vrouwen erbij… Onder de 20 min zit er zeker in. Voor nu, kijk ik terug op een leuke Kick the Couch 5K


Runner 222
Wereldwijd gelopen met vele anderen…
als ik al jullie schoenen hier zou hebben zou je mij niet meer zien!

Je krijgt natuurlijk ook je finish certificaat via de WWHM site! <%popup(20071013-runner-222.jpg|1024|753|vergroting)%>

oh.. voordat ik het vergeet: Alle Eindhovengangers voor de halve of de hele marathon. Heel veel succes!!!
Loop je voor de World Wide Half marathon vergeet dan niet te luisteren naar Steve Runner’s Phedippedations afl. 118! want misschien hoor je nog wel een bekende… ongeduldig? Lees verder!

Hieronder de TTSM data en een persoonlijke aanmoediging:

Vergeet je niet aan te melden bij het Benelux Weblog Team. Log in op de WWHM.com site, ga naar Teams en klik op de join knop bij het eerste(!) team, Benelux Weblog Runners en vergeet niet na afloop je tijd te registeren in het tabblad “Results“. Hier kun je je foto, je webloglink en je verhaaltje kwijt.

Wil je niet de hele aflevering van Phedippedations maar toch nog een persoonlijke aanmoediging horen, klik dan hier:>