Bionic Running Man

De meeste bezoekers van dit blog kennen hem vast nog wel, The Six Million Dollar Man, ofwel de Bionic Man. Lee Majors als de man waaraan voor zes miljoen dollar was gesleuteld om hem ‘s wereld eerste bionische man te maken. Ik kan mij nog herinneren dat ik een pop van deze “actionhero” had met een echt bewegende arm en een bionisch oog waarmee ik enge dingen die mijn leven al 6 jarig mannetje verstoorde, te lijf ging.


Lee Majors as the Six Millon Dollar man
Lee Majors als de man van zes miljoen

Wat heeft dit alles met het hardlopen te maken? Ik zal het je vertellen… vanavond voelde ik mij de bionische man. Na weken rustig aan was het weer eens tijd voor een intervaltraining. 60 minuten in Z1 (hartslag 130-140) met daarin 6 x 1 minuut Zg+, zeg maar lekker pittig tempo en tussendoor 4 minuten rustig door dribbelen.

De 6 intervallen gingen in een lekker tempo: 3:45, 3:44, 3:29, 3:49, 3:53 en 3:48min/km, dus zeg maar gemiddeld tussen de 15,4 en 17,2 Km/u. Alles voelde goed aan en vooral bij die 3e interval kreeg ik het Lee Majors gevoel. Een lekkere training van totaal 11,5KM en alles goed voor 946 Kcal. Gemiddelde hartslag: 141bpm (70%HR)

Hieronder de originele openingstune (leuk om weer eens te zien)

Het plot van de The Six Million Dollar man is overigens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. In de tune worden authentieke beelden gebruikt van een ongeluk met een Northrop M2-F2 waarbij de vlieger, door zijn eigen fout, crasht maar vrijwel ongedeerd eruit komt. In het ziekenhuis verliest hij echter een oog door een infectie.


Het oog
“Mijn” pop met het bionische oog

Jeugdsentiment: The Six Million Dollar Man: Better, Stronger, Faster

>