Mooie duurloop in onbekend gebied

Ik schrijf niet zo veel meer over mijn trainingen maar als ik weer een bijzondere heb gedaan zoals vandaag is het, denk ik, wel leuk om dat even met jullie te delen. In de 6 jaar dat ik nu rondjes door Alphen a/d Rijn en omgeving loop zijn er nog steeds stukjes die ik nog nooit verkend heb. Vanochtend maakte ik op afstandmeten.nl een route door de rietvelden van Alphen a/d Rijn, langs de boomkwekers van Boskoop om weer via een kruip-sluip-door-weg terug te gaan naar Alphen.

De manier op om afstandmeten.nl een route uit te zetten blijft nog steeds kinderlijk eenvoudig. Maak een gratis account aan en maak je route door op punten op de kaart te klikken.
Als je daar mee klaar bent klik op je “Sla op” en geef je route een naam. Daarna kies je “zelf bewaarde routes”, kies je route die je wil opslaan in je Garmin en klik op “export” en kies voor “exporteren naar tcx”. Open nu Garmin Training Center en kies uit het bestandmenu voor importeren/koersen en selecteer het zojuist opgeslagen tcx bestand.
Let erop dat je bij het importeren voor het juiste bestandstype kiest (dus schakel van .crs over naar .tcx). Druk nu op ‘verzenden naar apparaat’ om je training en koersen over te sturen naar je Garmin. Select op de Garmin Forerunner in het trainingsmenu voor de juiste koers en je bent klaar om te gaan buitenspelen!

Lente

De route ging van huis richting Kerk en Zanen, een redelijk nieuwe wijk in het zuiden van mijn hometown waar o.a. runner en twitteraar Milton woont… laat ik hem nu net onderweg, op de fiets, tegenkomen in Kerk en Zanen! Tot zover nog bekend gebied. Lekker in de zon, beetje bruin worden en genieten van alles om je heen. De lente is duidelijk begonnen en ik schiet een plaatje van de eerste lammetjes die ik tegenkom. Op het Rietsveldsepad neem ik ergens een bocht naar links: het Bedelaarsbos.. nou jammer, ik heb alleen drinken en iets te eten bij mij en een telefoon maar geen muntjes… maar bedelaars zijn hier ook niet te vinden. Wel een leuk wandelpad maar met het schelpenzand niet echt vriendelijk voor hardlopers of fietsers maar naast het pad lopen is goed te doen. Het lijntje op mijn Garmin kon ik prima volgen. Heerlijk zo’n maatje die de weg wijst… ik was anders al hopeloos verdwaad.

Het bedelaarsbos door Zaans Rietveld - Alphen aan den Rijn

Na dit pad weer een onbekend gebied. Langs de kassen van de boomkwekers loop ik in de richting van de ophaalbrug. Erg rustig hier. De duurloop gaat in rustig tempo. Net iets sneller dan 10km/u en met een hartslag van rond de 135. Ik wil ‘m eigenlijk iets lager houden maar daar is het iets te warm voor. Verder op in Boskoop wordt het wat drukker en zie ik mensen op de fiets, te paard en hier en daar staan wat mensen hun auto’s te wassen. Een echtpaar (neem ik aan) staat hun heilige koe flink te soppen en de dame ziet mij, lacht en zegt vriendelijk ‘hallo’ waarop haar man reageerde met “wat nu weer?!!” … ik ben maar, zonder om te kijken, snel doorgelopen..
Bij op de ophaalbrug van Boskoop (13km onderweg) ga ik richting de Goudse Rijweg. Ook dit is weer totaal onbekend gebied. Eerst langs een nieuwe wijk en daarna langs duidelijk hele oude huisjes. De kilometers vliegen voorbij en voor ik het weet ben ik alweer 18KM onderweg en loop over de N11 heen (via het viaduct wel te verstaan). Nu is het over met de pret, nu moet er gewerkt worden…

Eén bijzondere ophaalbruggen in deze regio. De is van Boskoop

Nu volgde 5KM in 4:15min/km tempo. Ik vroeg mij af of dat wel zou gaan na een rustige duurloop maar het ging best lekker. Langs Park Rijnstroom en door de Raadhuisstraat richting het centrum. Hier werd het wel erg druk en volgens mij was er een koopzondag. Rechtdoor de verkeersvrije Van Mandersloosstraat, de winkelstraat van Alphen in was niet zo’n strak plan. Denk niet dat het mij in dank wordt afgenomen als ik daar met meer dan 14km/u doorheen ga. Kleine verandering in de route en langs het Oude Raadhuis richting de Albert Schweitzerbrug en toen zaten de 5 snelle kilometers er weer op, in 4:12min/km gemiddeld. Dan nog een kilometer uitlopen en weer thuis na 2:17 uur en 24,7KM. Nog even een paar ‘sportbonen‘ en lekker douchen! Het was weer een mooie training… dit is toch leuker dan ‘s avonds laat lopen 🙂

Bijzondere Energizing Jelly Beans Gekregen uit Zuid Afrika via Dubai ... wat je ver haalt..>