Vakantietip 1: Nooit meer verdwalen met je Garmin Forerunner

De vakantie komt eraan en natuurlijk gaan we weer met z’n allen hardlopen in onbekende gebieden. Er is bijna niets mooier dan op nieuwe plekken te lopen, bijvoorkeur in het buitenland…

Je start je Forerunner en loopt van je hotel, campingplek of appartement die leuke heuvelweg af, slaat de volgende in, loopt een stukje op met die mooie dame of die strakke man en komt aan bij een klif met een schitterend uitzicht. Nadat je wat gedronken hebt uit de flesjes van je drinkgordel is het weer tijd om terug te gaan maar eh…. waar moet ik heen??? Help!! Ik ben verdwaald!


Viersprong
Ja, deze viersprong heb ik eerder gezien… en nu??

Deze vakantietip is heel eenvoudig.. je zult nooit meer verdwalen:

Selecteer via je menuknop het navigatiemenu

back to start

Kies hierin voor de optie: Back to Start

back to start

Je krijgt nu een scherm te zien waarin de route die jij gelopen hebt weergegeven wordt als een dun stippellijntje. Door op de pijltjestoetsen aan de rechterkant te drukken kun je inzoomen tot op 2,5 meter nauwkeurig maar vaak werkt een afstand van 50 meter beter. Draai je om, loop in de richting waar je vandaan kwam en houd je schermpje in de gaten.

back to start

Door op de menu toets te drukken kun je een kompas oproepen. Hierin zie je welke richting je moet lopen om naar je startpunt te gaan, hoeveel kilometer het erna toe is en hoe lang je er over doet. Dit alles is hemelsbreed gemeten.

back to start

Zolang je er voor zorgt dat het bewegende zwarte driehoekje (dat ben jij) in de buurt van de stippellijn blijft zit je op de juiste route terug. Sterker nog, zodra je een bocht nadert en je af moet slaan zal de Forerunner je waarschuwen door “Approaching Turn” in je display weer te geven

back to start

Natuurlijk kun je tijdens het teruglopen via de menu knop blijven wisselen tussen je kompas en de route… en na een tijdje.. gelukkig.. je bent nog maar 10 meter of 11 seconden van het beginpunt verwijderd.

back to start

Zodra je zo dicht in de buurt van je beginpunt bent zal je Garmin je feliciteren met de melding “Arriving at BEGIN“. Altijd handig als je niet meer weet in welk hotel je zit…

back to start

Je bent er!! Als je nog verder wilt lopen met je Garmin kun je via je navigatiemenu voor de optie “STOP ROUTE” kiezen. Als je je Garmin uitzet wordt deze navigatieroute vanzelf gestopt.

back to start

Ik wens je alvast een hele fijne zorgeloze vakantie met veel leuke loopjes.

>