Mijn eerste kennismaking met…

AAV’36, ofwel Alphense Atletiek Vereniging. Al langer liep ik met het idee om één avond in de week mee te trainen bij een Atletiek Vereniging, zeker om wat aan mijn techniek te werken want die heb ik niet mijzelf aangeleerd. Dutch Road Runner Kees had mij verteld dat ik even moest wachten tot augustus omdat dan alle verbouwingen van de clubaccomodatie gereed zouden zijn en tijdens de 12 uurs estafette in Den Haag schoot AAV’er Cor mij aan wanneer ik bij AAV’36 zou gaan komen trainen.


20090805-baan.jpg
Lopen op tartan.. dat is ook wennen

Om 19:15 uur kwam ik aan bij AAV en Kees stalde net zijn fiets. Ik viel gelijk met mijn neus in de boter want de club ziet er super uit. De baan is helemaal nu helemaal gereed, en de douche- en kleedkamers zijn helemaal nieuw. Massageruimte en kluisjes zijn inmiddels ook aanwezig. Kees stelde mij voor aan trainer Ruud en we namen even de doelstellingen door. Ik blijf volgens het schema van Rob Veer lopen maar 1 x in de week, op maandag of woensdag ga ik bij AAV trainen.

Daarna was het inlopen rond de Zegerplas en terug naar de baan. Even wat oefeningen doen. Diverse rek, strek en krachtoefeningen moesten worden uitgevoerd… oefff, dat is pittig, dat doe ik nooit. Voelde mij niet echt lenig. Op naar de baan voor wat coordinatie-oefeningen. Wat een termen en wat een bijzondere bewegingen… ook dat is wennen en goed kijken hoe het moet… zelfs een huppeltje moet ik weer helemaal opnieuw leren…

Toen het echte werk, 2 x (500-400-1000 meter) met de nodige dribbelpauzes tussendoor… baanafstanden, ook dat is wennen.. ja een baan is 400 meter maar waar zie ik de 100 meter markeringen? Gelukkig waren de andere teamleden erg behulpzaam en ik mocht met de snelste mannen mee. Dat ging mij goed af en voor dat ik het wist was de training alweer voorbij.

Het was leuk en leerzaam maar ik moet echt nog veel leren, zeker wat betreft de loopoefeningen. Volgende week ben ik er weer bij!

p.s.: Foto’s van de club volgen snel, ik had geen camera meegenomen.

>