Eindoordeel Gsat GH-615

Donderdag zal ik de 10KM lopen in de Polderloop, De Kwakel. Geen nieuw PR maar wat haaswerk voor Tanja. Daarover morgen meer.

Dubbeltest

Nu even kort het eindoordeel van de Gsat GH-615. Zojuist terug van een kort loopje uitgerust als een soort bionische man. Twee hartslagmeters om de borst en een Gsat om de linkerpols en een Forerunner 305 om de rechter.

Beide apparaten waren even snel met het vinden van het GPS signaal en ook de kilometerregistratie ging (bijna) gelijk op.
De Gsat was iets sneller maar er zat hooguit 5 seconden tussen de ‘kilometerpiepjes’. De hartslagmeting ging ook simultaan. Beide apparaten gaven continue dezelfde hartslag. Wat wel opviel tijdens het lopen is dat de Gsat duidelijk moeite heeft met het aangeven van het tempo. Ik liep de laatste kilometers redelijk constant op 5:00 min/km maar de Gsat sprong heen en weer tussen 4:45 en 6:30… zeer hinderlijk!

Wat nog veel vervelender was: bij thuiskomt stopte ik de Gsat en sloeg mijn gelopen data op in het horloge.. althans zo zou het moeten zijn… maar no way, de 7,5KM van vanavond heeft de Taiwanees niet weggeschreven (bugje??)… grrrr! Dus geen vergelijkende tabelletjes….


Garmin!!
De Gsat GH-615 is geen alternatief voor de Forerunner 305

Het eindoordeel is niet veel anders dan de voorlopige van afgelopen vrijdag : De GH-615 is een leuk GPS apparaat wat duidelijk de route en hartslag weergeeft. De snelheid- en tempoinformatie is summier en niet constant genoeg. Hardlooptrainingen kunnen er niet op worden ingesteld en de PC interface is ver beneden peil.

Helaas Harmen, ik kan hier niet warm van worden… je krijgt ‘m weer terug.

O ja, er is nu een Forerunner305 Hyve! Meld je aan… vraag mij af wie de beheerder van die Hyve is…

>