Voor Tanja..
Joop

De titel behoeft wel wat uitleg… voor dat ik het weet ligt Joop van Tellingen of een andere paparazzo op de loer, om een sappige foto te schieten voor één of ander roddelblad.

Nee, Tanja (de Dam tot Dam – Right to Play lopers kennen haar vast nog wel) is net als Richard een voormalig Alphenees en kennen de plekjes in deze omgeving waar ik 3 tot 4 per week mijn hardlooptrainingen volbreng.

In het commentaar van mijn post van donderdag had ik Tanja beloofd mijn rondje van vandaag langs het huis van haar ouders (aan de Lagewaard) te lopen. De route gingaf mijn huis naar Koudekerk aan de Rijn in een ontspannen 30 minuten Z1 tempo, bij het begin van de Lagewaard ging het tempo voor 20 min naar Z2. Na een minuut of 15 kwam ik langs nummer 70, of nee, 69 en nog iets, nog één huis verder maar helaas, gordijnen dicht en niemand om naar te zwaaien.

Het tempo ging 5 minuten later weer omhoog om zo 10 minuten in Z3 te lopen. Ik wilde nog een stukje aan de route vastplakken door met een bocht onder de ‘s Molenaarsbrug door te lopen maar jammer joh… een doodlopende weg… Na 1:17 hardlopen kwam ik weer thuis aan, redelijk ontspannen, dit was niet zo’n zware loop. De volgende keer moet ik deze route maar in daglicht lopen.. misschien valt er dan wel wat te zwaaien…

O ja, onderweg zie je natuurlijk overal de bekende kerstversieringen: lichtslangen in allerlei vormen: recht, om de contouren van een huis heen, rendieren, kerstmannetjes op fietsen (?) en arresleeën maar deze zie je niet zo vaak, behalve dan elk jaar, zo rond kerst, bij een groot transportbedrijf in Koudekerk:


Kersttruck
Even gestopt voor een foto van deze kersttruck

Data van de loop: 12,52 KM, 1:17, gem. hartslagen: 30M Z1: 136, 20M Z2: 149, 10M Z3: 163, 10M op gevoel: 152 (alles netjes in de gewenste zones) 1347 Kcal. En als je goed kijkt op de Google Earth kaart zie je een klein knikje (rondje) voor Lagewaard 70.. of was het daar nog 69a?

>