Lonely Night Runner

De laatste dagen voor de berenloop en de laatste loopjes voor mijn volgende marathon. Na de training van vorige week woensdag bij AAV’36 toen ik mijn blaar open liep onder mijn rechtervoet heb ik tot zondag rustig aan gedaan. ‘s Avonds een rustig stukje van 11,2KM gedaan met een compeed-pleister op de beschadigde huid en hobbelen maar. Dat voelde goed. Wat ook lekker was om te zien is dat die rustige loopjes in een steeds betere hartslag gaan. De 10km/u ging in een gemiddelde hartslag van 129bpm… prima waarde lijkt mij.

De route was ook leuk. Bij Ter Aar, een dorp hier verderop wordt de provinciale weg opnieuw geasfalteerd. Een stuk 2 baansweg van 5KM die helemaal verlaten is. Heerlijk om daar, helemaal alleen, in het maanlicht, over de doorgestokken streep te lopen.


20091104-teraar.jpg
Lonely Night Runner

Gisteravond de laatste snelle loop voor de marathon. Ik word inmiddels gek van die pleister onder mijn voet maar die moet er vanzelf afvallen… maar ik wil dat ding er zondag, met de marathon er niet onder hebben. Dan maar een stuk hardlopen op een flink tempo en kijken hoe het gaat. Ik nam weer de route bij Ter Aar en liep daar weer only-the-lonely totdat er een auto achter mij aankwam. Huh? Eén van de boederij-bewoners?? Nope, Politie! oh..en nu??

Gelukkig vonden de mannen in blauw het niet erg dat ik daar aan het hardlopen was en blijkbaar mocht ik met mijn tempo blijven doorgaan. Oefff.. Hetzelfde rondje ging nu in 13,8 km/u (4:20min/km) en bij thuiskomst liet mijn pleister al zien dat hij dat hij dat tempo niet leuk vond.. Goed zo! De compeed was grotendeels al los gekomen.. nu voorzichtig, onder de douche, de rest lostrekken en opletten niet de huid te beschadigden. Het ziet er goed uit. De nieuwe huid is gevormd en is stevig genoeg om weer op de lopen. Eén probleem minder voor zondag… nou heb ik niet zo veel problemen want, in tegenstelling tot de Haarlemmermeer marathon heb ik nu 0,0 stress.

Morgenavond het laatste loopje en dan niets meer tot zondag. Een ontspannen rondje door Leiden, georganiseerd door De Hardloopwinkel. Juist, de eerder genoemde: Brooks Nightlife run.


20091104-brooksnightlife.jpg

Even lekker een drankje en hapje, daarna lopen, bij terugkomst weer een drankje en even shoppen… mmm.. dat wordt leuk! Als je nou morgenavond om 18:30 in Leiden bent, loop dan gezellig mee!

>