Strandtraining Scheveningen (…met hindernis)

Vandaag was het zover: de tweede strandtraining van de bloggers. Het weer zag er goed uit. Een zonnige dag met windkracht 5, niks mis mee! Even voor 10:00 uur arriveerde Rik bij huize RR en liet veel later kwamen ook Kees en Pieter binnen vallen. Snel een bakkie koffie en daarna richting Scheveningen vertrokken.

Daar troffen we Roy, de gids vandaag en Hans, die op het laatste moment besloot mee te lopen. Respect, want Hans liep zondag nog de hele marathon van Amsterdam… maar niet alleen bloggers waren aanwezig. Vaste RR.nl lezer Marco mailde gistermiddag of bloglezers ook mee mogen lopen. Geen probleem! Dus met z’n zevenen gingen we het strand onveilig maken.


20091020-strandlopers.jpg
Strandlopers bij de Pier in Scheveningen:
Marco, Rik, Roy, Hans, Kees, RR & Pieter

Na een snelle foto gingen we op pad. Over de boulevard van Scheveningen maar al snel doken we het strand op. Eigenlijk hadden we twee gidsen want ook Hans komt uit Den Haag. Dus met een vertrouwd gevoel liepen we met de mannen mee. Even een schuinbeweging om de haven heen om daarna weer het strand op te gaan.

In lekker tempo liepen we over het strand. Iedereen kon de pace van zo rond de 5:20min/km goed volhouden. Via het strand van Scheveningen liepen we richting Kijkduin waar we regelmatig gade werden geslagen door dagjesmensen.. wat zijn dat voor mafkezen… en wat staat er toch op die witte shirtjes? Het strand werd afgewisseld met lekkere stukken duin met de nodige klimmetjes. Hans en Roy namen ons mee naar één van de hoogste punten in de duinen waar we goed uitzicht hadden over Den Haag.. en ja, niets was minder waar:


20091020-uitzicht.jpg
Een zonnige dag, hardlopen met een leuk gezelschap en prachtige vergezichten.. wat wil je nog meer?

Na de klim liepen we verder. Er werd druk geouwehoerd constructief geconverseerd en terwijl ik met Kees de leuke dingen des leven doornam sloeg het noodlot toe: Een onregelmatigheid in het geasfalteerde duinpad hield mijn voet tegen en daar ging ik: in een duikvlucht scheerde ik langs Kees. Eerst op mijn linkerhand, toen rechter-knie, elleboog, schouder en als laatste met mijn gezicht op de grond…. ik beleefde het als een slow-motion film.. de grootste klap probeerde ik op te vangen met mijn schouder en ja.. een lading schaafwonden was het gevolg. Mijn hand was kapot en moest toch even verzorgd worden. Het lopen ging wel dus we hobbelden verder naar een gebouw. Toen ik Roy vroeg wat dat was zei hij dat dat Haag AV was.. “hee, dit pad ken ik!” Het duinpad achter Haag waar ik mijn rondjes van de 12 uurs estafette liep.

Op naar Haag, hopende dat daar iemand was. En jawel. De man achter de bar ving mij even op en regelde wat ontsmettingsmiddel en pleisters. Alles zie je op de video, behalve de val dan 🙂

Na de verzorging weer op pad. Ik had geen last van mijn knie maar mijn schouder voelde wel gevoelig aan. Nu maar lekker terug lopen richting Scheveningen. Pieter en met name Hans kregen het zwaar.. niet zo gek na Amsterdam. Eenmaal terug op de boulevard besloten we te gaan wandelen en trakteerde ik de visliefhebbers op een haring.. en die smaakte super!


20091020-visje.jpg
Zo’n visje gaat er wel in na een pittige training

De mannen liepen mee naar de garage waar ik wat sportdrank, krentenbollen en stroopwafels uitdeelde aan de bikkels van vandaag. Daarna namen we afscheid van Hans en Roy en vertrok de rest richting uitgang…. alleen, onze chauffeur had het parkeerkaartje in zijn kontzak gestoken waar niet veel meer van over was dan een nat votje.. de maf-kees 🙂
Gelukkig was de parkeerbeheerder goed gestemd en konden we niet veel later naar Alphen a/d Rijn terug. Rik ging er snel van door, had nog een bioscoopafspraakje met zijn neefje. Kees, Pieter en ik gingen aan de soep met broodjes en konden even douchen.

Het was een superdag!! Mannen, onwijs bedankt voor de gezelligheid en dit doen we zeker nog een keer over in één van jullie omgevingen.. Utrecht/Overijssel/Friesland. Ik zal morgen zeker last krijgen van mijn knie en schouder…. zolang het zaterdag maar over is. Eerst morgen nog een een tetanus-injectie halen.

Data van de loop: 2:02 uur, 22,7KM, 5;24min/km. Klik <%popup(20091020-routekaart-strand.jpg|599|679|hier)%> voor de routekaart of hier voor de GarminConnect Data

Alle foto’s van vandaag vind je in mijn Flickr Album


Sorry voor de wind in de eerste twee minuten….

>