In het donker zien ze je (niet)

Bijna al mijn trainingen worden ‘s avonds gelopen. In de zomer heerlijk natuurlijk want door de lange dagen kun je tot bijna 23:00 uur lopen. Nu we al snel naar de kortste dag van het jaar toegaan wordt het al snel donker en is het belangrijk dat je als lopers gezien wordt. Dinsdag zag ik onderweg naar huis zeker 6 hardlopers waarvan er 4 bijna niet te zien waren. Donkere kleding, geen reflectievestjes en/of knipperledjes. Slechts twee snelle dames waren in opvallende reflectievestjes gekleed. TOP! Als hardloper moet je er altijd vanuit gaan dat andere weggebruikers je niet of te laat opmerken. Loop links en houd altijd tegemoet komend verkeer in de gaten.


Relectorman
Reflectorman,
coming to a cinema near you soon!

Bovenstaand vestje is al een oude van mij. Hopelijk kan ik morgen een mooi geel jack met reflectorbanen scoren in de Nike shop… maar daarover later meer 🙂 O ja, misschien handig voor de hondenbezitters. U heeft natuurlijk, als goed en slim baasje ook opvallende kleding aan als u uw viervoeter ‘s avonds uitlaat maar is de lijn van uw hond wel goed te zien? Wellicht is dit een leuk kado’tje voor de feestmaand: Deze hondenriem is uitgerust met een blauw oplichtende draad die om de riem heen is gedraaid (2 x AA batetrijen meegeleverd). Er kan ook gekozen worden voor een knipperende verlichting. Te koop bij Gadgethouse… wel een beetje prijzig…


Verlichte hondenriem
Woef woef lijntje ook in het donker te zien

Verder is er vandaag ook nog gelopen. Ja, uw webmaster heeft een lekker lang weekend. Vanochtend vertrokken richting het strand van Noordwijkerhout. Bijna was ik omgekeerd want een flink ongeluk op de A4 zette zelfs alle uitgangswegen van Alphen vast… grrr… Gelukkig ontdek je met hardlopen vele kleine sluipwegen en via via was ik, met wat vertraging toch bij het strand aangekomen. Een lekker rondje naar Noordwijk en weer terug. De westenwind was flink maar het was heerlijk uitwaaien. Ondanks de voorspelling op koud weer was ik toch te warm gekleed en heb ik flink gezweet…. Vandaag 13KM over het strand, morgen een rondje bos! Heerlijk die vrije dagen.


Noordwijk
Garminlijntjes langs de kust van Noordwijk

>