Startbaanrun op Vliegbasis Soesterberg

Vandaag gelezen bij Sporter Joost en ik ben helemaal enthousiast!

Een tijdperk is zojuist afgesloten, na bijna 100 jaar dienst is het commando van Vliegbasis Soesterberg teruggegeven aan de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten. De Amerikaanse F15’s zijn al sinds 1994 terug naar de USA en nu zijn ook de Chinooks CH-47 en de Cougars MK2 vertrokken. Op zaterdag 13 december is het nog één keer heel druk op Soesterberg en wel met heel veel hardlopers!


Startbaanrun

Een unieke kans om op de Startbaan van Vliegbasis Soesterberg hard te lopen, waar vroeger F15’s en CH-47 Chinooks opstegen en landden! Zie met eigen ogen hoe groot dit terrein is. Proef de rijke historie van deze plaats. Beleef eenmalig de kick om een wedstrijd te lopen op een locatie die nooit eerder is opengesteld voor publiek. Ren langs de supergeheime hangars waarin vroeger de gevechtsvliegtuigen stonden opgesteld. Laat je fantasie de vrije loop. Een supervlak parcours, met de finish ” in ” de hangar!

Als oud luchtmachtmilitair is dit een loopje die ik zeker niet wil missen, sterker nog, we maken er een familie uitje van: Michelle en Wouter lopen de 500 meter en ik zal een rustige 5KM loop gaan doen. Ja, rustig want de zondag erna heb ik andere plannen maar daarover later meer


F15 runway
F15 weg, runners zet je afterburner aan!

Schrijf je nu in voor deze zeer bijzondere loop via de site van Vaarwel Vliegbasis Soesterberg

>