Hulst ontmoet Alphen aan den Rijn

Altijd leuk om samen te lopen, zeker met een andere blogger. Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van de snelste Zeeuw die ik ken, Roadrat Patrick. Hij zou vandaag voor zijn werk in Alphen aan den Rijn zijn en vroeg mij of ik een leuke route zou kunnen mailen, bijvoorkeur als gpx file zodat hij deze in zijn Garmin zou kunnen zetten.

Tja, als iemand je dat vraagt is het natuurlijk veel leuker om zelf mee te lopen.. en na twee dagen rust na de rondjes van Steenbergen werd het wel weer eens tijd. Na wat heen en weer gemaild te hebben zou ik proberen wat eerder van JVC te vertrekken om met deze snelle man mee te lopen. Patrick was zo rond 15:00 uur klaar met zijn werk bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Alphen a/d Rijn en om 15:20 uur kon ik hem eindelijk eens de hand schudden. Hiervoor had ik ‘m alleen maar een paar keer snel voorbij zien komen tijdens de marathon van Utrecht 2008 en Rotterdam 2009.


20090513-Roadrat+RR.jpg
Roadrat Patrick & RR voor het abobank kantoor

Even voor half vier vertrokken we vanaf de bank richting de weilanden van Alphen om binnendoor naar “mijn” dorp Hazerswoude Rijndijk te lopen. Met een rustig tempo van 5:00min/km keek Patrick lekker om zich heen en genoot zichtbaar van de omgeving. Onderweg was er genoeg gespreksstof want het ging natuurlijk over hardlopen. Zo hoorde ik dat hij zijn eerste marathon in 3:13 liep (wow!) en hij in Utrecht voor het eerst onder de 3 uur dook. Ik vertelde hem over mijn plannen met Claudia tijdens de Leiden marathon van zondag en hij over zijn “rustige” marathon van Zeeuws-Vlaanderen a.s. zaterdag. Patrick wil niet al te snel lopen maar als plaatselijk vedette zal hij het nog moeilijk krijgen zich in te houden…

Het was lekker loop weer en de kilometers volgen voorbij. We terug in Alphen zagen we deze vrachtwagen langs de kant van de weg staan met een betonlegger van ik gok 70 meter lang. Bij Spanbeton in Koudekerk a/d Rijn worden dit soort monsterblokken gemaakt en via een tijdelijke brug (de Maximabrug) over de Rijn naar Alphen aan den Rijn gereden waar de wegen een stuk breder zijn dan in het dorp aan de andere kant van het water. De route ging verder langs de gevangenis van Alphen waar ik maar even geen foto van genomen heb.


20090513-bigtruck.jpg
Pas op dames, die van mij is… of iets dergelijks

Na precies een uur waren we weer terug. Even een sportdrankje en een foto via de zelfontspanner wat niet meevalt.. probeer maar eens een mobiele telefoon in de wind op een heel klein paaltje neer te zetten. We bedankten elkaar voor de lekkere training en Patrick nodigde mij uit, als ik in Zeeuws Vlaanderen was, daar het bos (ja, echt) en de rest van Hulst en omgeving te ontdekken. In de auto stuurde ik nog even de foto’s via email door en daarna lekker gedoucht. Het was een leuke dag! Thanks Patrick, tot de volgende keer.

Data van de loop: 12,09KM, 59:30min, 1007 Kcal, gemiddeld tempo: 4:56min/km, gemiddelde hartslag: 152bpm (die van Patrick 139.. oeffff)


20090513-rondjeRP-RR.jpg
Rondje door het groene hart

>