Midzomeravondloop 2008

Snakemaster, the master!

Snakemaster

Laat ik beginnen met de mededeling dat Kievitloper en blogger Snakemaster de Midzomeravondloop beter heeft gelopen dat ik en daarmee de wedstrijd tussen ons tweeën eervol heeft gewonnen. Zijn prijs: Een flinke zak M&M’s bij de volgende gezamenlijke loop.

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik van de afgelopen dagen weinig heb meegekregen van de spanning bij Snakemaster. De afgelopen dagen waren erg druk. Ik kwam zelfs nauwelijks aan het schrijven toe (vaak heel laat) en mijn RSS-feed reader stond vol met ongelezen blogs, waaronder ook die van Snake. En dat was heel jammer want ik heb zo de complete psychologische oorlogsvoering van mijn evenknie gemist. Mijn stilte over de strijd was dus niet met opzet.. ik wist het gewoon niet en heb daarbij Snake, onbedoeld, bloednerveus gemaakt door mij op te stellen als koele kikker… wat ik natuurlijk helemaal niet ben 🙂

Dus, Snake, mijn welgemeende excuses, de volgende keer zal ik beter opletten (of laat even een reactie achter zodat ik weet dat je met de strijd bezig bent). Bij deze ga ik graag opnieuw de uitdaging met je aan en sta open voor een wedstrijd met je. 31/7 de Polderloop in De Kwakel? Dan mag je 10KM lang je bloedvorm opnieuw bewijzen… ik ben er klaar voor!!


Start 15
Hieronder mijn verhaaltje over deze warme 15KM


De avond begon met een etentje in ‘t Zeeltje met Martine en Ingrid. Lekker aan de salade met zalm cq ossenhaas gingen de verhalen over trailruns, adventureruns, gadgets en andere leuke onderwerpen over en weer. Ondanks dat we laat aan tafel gingen hadden we nog even de tijd want de wedstrijd, zo zei ik tegen de dames, begon pas om 19:45 uur.

Toen wij om 19:15 het restaurant verlieten zagen we al veel mensen inlopen… toch maar even gevraagd hoelaat de start is. “Jullie mogen wel opschieten met inschrijven want over een kwartier starten we!” zei een van de deelnemers… WAKKKKK!!! Als een speer schoten wij ge-drieën in onze hardloopgear en gingen in rap tempo naar de clubkantine, 1KM verderop. Het inschrijfformulier in steno ingevuld, een paar euro betaald en naar buiten… 19:23!! Snel wenste ik de dames succes op de 5KM en ik liep rechtsaf naar de start van de 15KM… “Nog twee minuten” zei de speaker… oeffff.. over haasten gesproken.


Startvlag
De start, voordat de ong. 170 deelnemers klaarstonden

Mijn Garmin had nog geen fix kunnen maken toen het startschot viel maar gelukkig had ik mijn Nike+ Sportband om, om toch nog mijn tempo te kunnen controleren. Ik wilde niet te snel van start gaan maar na een maar minuten viel mijn oog op de snelle Janna. Een paar honderd meter liep ik met haar mee om even te kletsen maar kreeg daarna toch de behoefte om het tempo wat omhoog te gooien. Niet veel later haalde ik Leen in. Dat had ik niet in de gaten want ik was gefixeerd op een groepje van een man of 10 een stukje verder. Leen riep mij en ik zei tegen hem dat hij flink de pas erin had. “Ik ga altijd te hard van start” riep hij terug maar voorlopig is Leen nog steeds een hele snelle runner.

Het inhalen van de groep en nog wat andere lopers ging goed en ik kon een tempo van zo’n 4:25 – 4:30 aanhouden. Bij 7KM kwam, zo bleek later, Martin naast mij lopen. “Gaat het goed?” vroeg hij. “Ja, maar het is wel warm.. ik blijf bij je in de buurt want we gaan snel zat” was mijn antwoord. En zo gingen we samen op jacht, op jacht naar de Snakemaster, zonder dat ik dat echt door had. De kop om en om wisselend konden we lekker doorlopen. Op 12KM stopte wij even om wat te drinken waarna het tempo weer flink opliep. Bij 13KM haalde een loper mij in en ik kreeg moeite om Martin bij de houden. De hitte, het benauwde weer en de zalm die nog geen uur lag te zwemmen in mijn maag drukte het tempo omlaag… 4:40 soms zelfs 4:50.. het wilde niet meer..

De laatste kilometer kon ik nog wat versnellen maar een toptijd zat er niet meer in. Martin was al binnen en 40 seconden na hem passeerde ik de finishlijn. Even uithijgen en bijkletsen met Mark die een supertijd van 1:02:34 heeft gelopen. Ronnie & Janna behaalde beide de tweede plek met resp. 54:15 en 1:08:59. Ronnie heeft er alles aangedaan om de favoriet Michael Woerden te kloppen maar dat mocht helaas niet baten.

Martine heeft het ook heel goed gedaan en is als eerste (!) dame geëindigd op de 5KM in 21:43. Mijn felicitaties voor onze podiumplek-bloggers!!


Bloggers in de prijzen
De bloggers aan het bier, ze hebben het verdiend.
Ronnie, Martine, Janna en Ingrid

De exacte data van deze loop ontbreken doordat mijn Garmin pas na in de wedstrijd een fix had, nou ja, het is:

15KM in een gemiddeld tempo van 4:27min/km, 13,5KM/u met een tijd van 1:06:41 (slechts 52 seconden langzamer dan Snake)

*Alle tijden volgens de uitslagenlijst van de KievitenTijd en afstand kloppen niet doordat mijn Garmin pas tijdens de wedstrijd een GPS fix kon maken

>