Sushi voor beginners en meer…

Gisteravond was ik op bezoek bij Pieter & Sylvia, vrienden van ons. Pieter heeft een DVD/HDD recorder van een bekend drie-letterig merk aangeschaft en ik hielp ‘m bij de installatie. Als dank gaf Pieter een compleet sushipakket met daarin o.a. de speciale sushirijs, zeewier (Nori), het rolmatje (Makisu), een bol om de rijst in te koken, en natuurlijk het heerlijke maar o zo scherpe mierikswortel (Wasabi). Blussen met rijstwijn (Sake) kan, maar beter is om een plakje gember (Gari) tussen de sushi door te eten, om de mond te reiningen en daarna opnieuw van de sushi te genieten..


Sushi
Sushi voor dummies

Zaterdag gaat ik de keuken in om mijn eerste dappere poging te doen sushi te maken. Binnenkort krijgen we twee hardlopende vriendinnen op bezoek en ik heb hen sushi beloofd… gelukkig is er in nood ook nog een sushi-bar in Alphen aan den Rijn…

Vandaag was ik een dagje vrij. We hebben plannen om de badkamer te (laten) verbouwen en hebben wat ideeën opgedaan. Vanmiddag bijna twee uur onderweg geweest van en naar Hilversum om even 10 minuten naar mijn rechterzool te laten kijken. Herman van Lafoot en Ad, de orthopedisch schoentechnicus, die bijna elke donderdag aanwezig is in het Gooi hadden maar kort nodig om te zien dat mijn rechtervoet nog wat naar binnen helt. Het zootje wordt morgen direct aangepast en per post teruggestuurd… over service gesproken! (en dat stuk rijden.. nou ja, dat heb ik er wel voor over)

Lafoot

Ik hoop dat mij zeurende rechterenkel hiermee eindelijk eens een keer zijn kop houdt.

Straks nog 75 minuten in Z1 lopen… wel met mijn oude zooltjes dus rustig aan.. Morgen een bericht over lopen met muziek op het juiste ritme

update: 20:30: Het is zeer onstuimig hier. Harde regen voor de komende 2 uur en minimaal windkracht 6. Ik sla mijn training over… weltrusten alvast!

>