Be More Ultra Tour – 5e etappe

Vandaag de laatste etappe van de 5 daagse Be More Ultra Tour en deze keer “mijn” etappe. Een route van 50KM van Alphen aan den Rijn naar Hilversum. Nadat het hele spul in slaap was gevallen om 22:30 uur was het al weer snel ochtend. Een uur minder slaap dus om 05:00 uur.. nou ja, ok, 06:00 uur werden de meesten wakker. Eén voor één onder de douche en na een goed ontbijt moesten we even de tijd vullen tot het moment daar was om te vertrekken richting AAV’36

Aan het drinkontbijt en een goed gesprek met Richard. Foto: Gert

Bij de Alphense Atletiek vereniging had mijn trainer Ruud alles de deuren geopend en koffie gemaakt en stond roadrunners 1 maatje Sandra klaar om de BMUT kanjers te masseren. (Dank Ruud en San). Langzaam stroomde de lopers binnen en werden de shirtjes uitgedeeld en regelde Ruud een officiële starter. Na een welkomswoordje gedaan te hebben vertrokken we richting de baan…Léonie wilde zo graag weg dus we hebben een minuutje gesmokkeld… KNAL! En daar ging de karavaan.. op weg naar Hilversum. Pieter en Ritchie konden helaas niet meer mee lopen. Pieter fietste mee en Ritchie zou naar Hilversum toekomen.

Pieter en John de Boer in het AAV'36 clubgebouw


Bij het hek van AAV stonden twee politieagenten in een busje klaar om ons te begeleiden, geregeld door de snelste hardlopende politieman van Alphen a/d Rijn, Brigadier Frank. (Dank!) Bij de diverse kruispunten hielden zij het verkeer tegen en konden wij ons als echte VIP lopers richting de eerste verzorgingspost lopen, net na Nieuwveen. De weergoden waren ons gunstig gezind, het was droog maar een stond een behoorlijke wind.. en die hadden bij, op 2KM na, alleen maar in de rug. Top!

Op ongeveer 4KM, hier samen met Roparunmaatje Rafael. Foto: Gert

Bij het 15KM punt stapten een paar lopers uit en ook weer een aantal in en konden we doorhobbelen richting Vinkeveen. Veel poldervergezichten onderweg, soms een wat saai industrieterrein maar ook landelijke plaatjes waar regelmatig hardtoeterende auto’s voorbij kwamen van het team of hardlopende bmut-fans. De kilometers vlogen voorbij en maakte ik met bijna iedereen een leuk praatje onderweg. Bij een kilometer of 30 werd mijn knie toch wel wat gevoelig maar ik wilde ‘mijn’ etappe uitlopen! Plots zagen we wat lopers onze kant op komen lopen. Het waren de 30KM wisselaars die niet meer wilde wachten. Onder hen Kees de loper, de gastheer van de 1e etappe. Altijd weer even fijn om met hem bij te praten.

Nw. Loosdrecht uit, op naar Hilversum, met AAV'er John naast mij, die ook 5 x 50KM heeft gelopen!! Foto: Gert

Na wat bekers bouillon en wat stukjes energiereep in de goed verzorgde rustposten gingen we verder. Op naar Hilversum. Mooie stukken langs en door de Loosdrechtse plassen. Hier heb ik het grootste stuk op kop gelopen om het tempo op 6:00 min/km te houden zodat iedereen het goed bij kon benen. Martine begon ook last te krijgen van haar scheenbeen dus niet te snel lopen. De laatste 5KM waren het toetje van de loop. Mooie heide en nog een stuk bos (trail) om daarna uit te komen bij het Nike HQ. Even een kleine omtrekkende beweging zodat we 200 meter over de atletiekbaan konden lopen. De 5 x 50 bikkels voorop, hand in hand gevolgd door de andere runners. Het was duidelijk te zien dat de vaste runners vleugels kregen van al het applaus en aanmoedigingen van heel veel mensen langs de kant. De tranen vloeide rijkelijk.. Niet zo gek, ga er maar aan staan: 250KM in 5 dagen, en dat allemaal voor een heel goed doel.

De Be More Ultra Tour finisht in Hilversum. Foto: Gert

Ik drukte mijn Garmin uit. 50,7KM in 5:01:00. Prima gelopen en de knie.. tja, ik voel ‘m nu wel maar heb de maand april geen wedstrijden en geen zware trainingen… maar mijn eerste ultra is een feit. Een aantal vroeg mij, en? Smaakt je ultradebuut naar meer?….. heel eerlijk, nee. Vond het super om te doen vandaag, natuurlijk voor Be More maar doe mij maar een snelle marathon (of korter).. dat is meer mijn ding.

Na een heerlijke douche verzamelen in het restaurant van Nike waar de check met de totaalopbrengst zou worden overhandigd aan Wilma van Be More. Vol trots gaf Leonie de check aan haar vriendin die zo goed werk doet voor kinderen in Zuid Afrika, met een bedrag van 11.000 EURO HELEMAAL GEWELDIG!

11.000 EURO voor Be More!!!

Be More een een paar zinnen: Een geweldig evenement. Superveel dank aan Gert die iedereen op de hoogte heeft gehouden met zijn twitterberichten/foto’s! De 15KM op het strand donderdag waren heel leuk maar mijn eigen etappe was het mooiste om te doen… hihi.. Diep diep diep respect voor Léonie, Martine, Richard van der Klis en John Bouwens die de 250KM vol hebben gemaakt. Zeker ook net zo veel respect voor Ritchie, die 180KM heeft gelopen maar de man die ons allemaal heeft doen verbazen is Pieter!! 165KM gelopen in 4 dagen… Onwijs goed!!! Ik vond het leuk een etappe te morgen organiseren en ben supertrots op ons allemaal dat we met zijn allen zo’n mooi bedrag hebben binnengehaald. Be More Ultra Tour 2010.. Nederland heeft hardloopgeschiedenis geschreven!!

De route van vandaag

Veel meer foto’s vind je in het BMUT fotoalbum en bij John en Ans de Boer

oh ja, ook nog een leuke Nike Sportband gewonnen bij de tombola.. Thanks Nike
Links naar alle namen staan in mijn blogsters/bloggers-lijstje aan de linkerkant van mijn weblog.

Zie ook de gegevens op GarminConnect

>