1/2 dagje Hilversum

Gisteravond had ik een afspraak bij Lafoot om mijn zooltjes te laten controleren door de orthopedisch schoentechnicus… en omdat ik al langer met het idee liep om het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid te bezoeken leek mij het handig om deze twee vliegen in één klap te slaan… dus middagje vrij genomen en hop naar Hilversum.


Beeld en Geluids experience
Binnen mag je geen opnames maken…

Het instituut is best leuk om te zien. Er zijn een hoop interactieve dingen zoals zelf DJ spelen, het nieuws presenteren, opkomen als een echte showmaster of een stuk in GTST meespelen. De opnames van deze activiteiten kun je later via een weblink weer thuis terug kijken. Het meest indrukwekkend vond ik de Medialounge, een groot museum met vele oude TV en radiotoestellen met aparte zithoekjes waar je een keuze kunt maken uit ong. 700.000 uur aan fragmenten. Ik heb leuke en interessante TV uitzendingen gezien, om er een paar te noemen: Q&Q, Keek op de Week, Wondere Wereld, het schietincident bij Karel v.d. Graaf, de eerste beelden via de Telstar satelliet, Bolke de beer, Toppop, Countdown, Dallas, Zeg eens Aa, etc, etc. Sommige beelden kun je ook via hun internet-database bekijken

Minpuntje vond ik het zoeksysteem in de mediatheek. Zoeken op jaartal of genre werkte niet, je kon alleen zoeken op een beginletter, niet echt handig… ook kreeg ik een aantal keer niet de opname te zien die ik gekozen had.. maar al met al heb ik mij wel een paar uur kunnen vermaken. Ik zal niet zo snel zeggen, je MOET erheen maar als je toch in de buurt ben is het de moeite waard.


Daarna even iets gegeten en richting Lafoot vertrokken..


Mijn zooltjes waren nog prima in orde, dus niets aan doen. Wel was Herman, de bewegingsanalist niet kapot van mijn Nike Air Pegasus. Uit de loopband opnames bleek later ook dat de stevigheid van deze schoen een stuk minder is dat mijn Asics en dat ik de Nike’s beter alleen voor de korte afstanden zou moeten gebruiken.


De oude asics

Nu was ik niet echt happy met mijn Asics Gel Landreth, ze zaten met name bij mijn wreef, voor mij gevoel, te strak. Toen ik dat vertelde aan Herman was zijn reactie: “waarom kom je dan niet terug”.. ja, sorry, weinig tijd gehad de laatste maanden.. en “even” naar Hilversum.. het blijft toch een uur heen en een uur terug voor mij, eventuele files buiten beschouwing gelaten.

Herman deed mij een prima voorstel (want Miranda kilt mij als ik weer een stel schoenen zou kopen). Mijn oude Asics inleveren en met een kleine bijbetaling een beter zittende Asics (nieuw model) aan te bieden… en dus.. ja, ik heb weer eens nieuwe schoenen… ja, ik weet het.. jullie worden er vast moe van..


Gel Nimbus VIII
Asics Gel Nimbus VIII, straks ook met rode veters!

Deze zitten lekker en uit de opnames blijkt dat ik met deze schoen mijn zooltje bijna niet meer hoef te dragen… aldus het deskundige oog van de orthopedisch schoentechnicus…

Gisteravond heb ik er al gelijk op gelopen een pittige interval op gedaan. Ging lekker en gelukkig had ik ook geen last van de bloedblaar onder mijn voet… Laat Schoorl maar komen!

>