Aan de kust, de Zeeuwse kust..

Vandaag de weblogloop in Zeeland, georganiseerd door de bekendste weblogster van Middelburg (en ver daarbuiten) Curly. Bij het station van Alphen aan den Rijn haalde ik Bjorn op en reden samen door naar Rotterdam waar RunningHans en MarathonTon instapte. Met zijn viertjes richting Zeeland… en het is bijna onmogelijk maar Bjorn kletst meer dan mijn dochter en Rinus samen…. en voor we het wisten kwamen we, met 6 tuterende oren aan in de Zeeuwse hoofdstad.

In Middelburg was het verzamelpunt bij Curly thuis en niet veel later zaten we met zijn allen aan de koffie met Zeeuwse bolussen. Petra, Eugene, John, Koen, Maurice, Rik en Tiny… het hele spul compleet voor een lekkere duurloop.


20090816-bloggers-in-zeeland.jpg
Bloggers, klaar voor een ruime 20KM loop..
iedereen in herkenbaar zwart…. nou ja, bijna iedereen

Onze persoonlijke gids Curly loodste ons moeiteloos door Middelburg heen terwijl Eugene en Bjorn om de beurt het fietsen afwisselden en zo alle drankjes en hapjes meenamen voor onderweg… een soort Roparun-gevoel maar dan met 11 lopers tegelijk. Om de 5KM even kleine pauze maar een aantal lopers wilde niet stoppen en zo liepen bijvoorbeeld Tiny, Maurice en ik over het perron van station Middelburg – Souburg waar de wachtende mensen ons verbaasd aankeken… alsof we de net gemiste trein probeerde in te halen.


20090816-zeelandloop.jpg
Lekker lopen in Zeeland. Foto: RunningHans


Niet veel later kwamen we bij de sluizen van Vlissingen aan en toen werd het allemaal nog veel leuker.


20090816-groepbijdesluis.jpg
Onze groep bij de sluizen van Vlissingen

Het weer was schitterend en we we liepen als groep langs de schitterende kust van Vlissingen, over de boulevard, langs de vele bekende punten van deze mooie Zeeuwse stad. Ik was nog nooit in Vlissingen geweest en heb daar genoten! Voelde mij echt een toerist en dan hardlopend alles verkennen.. het kan toch niet mooier?In ontspannen tempo liepen we terug richting Vlissingen waar Curly de beheerder van een sporthal ‘geregeld’ had om twee kleedkamers open te stellen voor ons. Nadat we weer allemaal opgefrist waren vertrokken we richting het centrum van Middelburg waar we heerlijk in het zonnetje genoten van drankjes, salades en de verhalen die we elkaar vertelden.


20090816-smikkelzeeland.jpg
Smikkelen op de Markt in Middelburg

Onderweg maar ook na afloop lekker met iedereen bijgekletst over: marathonplannen met een gitaar, de invloed van de liefdesdrug PEA, marathon voedingsadviezen, IJslandse lagunes, hardlopen over verboden aardbeienvelden, schurende vlinderbroekjes, Haarlemmermeer- parcourstips, een mooie Noorse hardloopster, mysterieuze koperen doppen in de straten van Middelburg, 25 halve marathon in één jaar en een New York marathon spaarplan.

Bijna 12 uur van huis weg voor deze superdag, het was het dubbel en dwars waard. Mijn verslag is niet zo uitgebreid maar hé, op 11 andere blogs kunnen jullie nog veel meer lezen. Curly bedankt voor de organisatie en alle bloggers bedankt voor het lachen!


20090816-route-zeeland.jpg
Onze trip van vandaag, ook te zien in GarminConnect

Meer foto’s vind je in mijn Flickr-album


20090816-garminenzo.jpg
Alle data opgeslagen in de vele hardloopgadgets:
Mijn 310XT data: 2:18 uur, 22,9KM, tempo 6:02min/km,
hartslag 134, 960Kcal

>