Compleet, lopen en testen

Ons gezinnetje is weer compleet. Wouter was afgelopen nacht bij Opa & Oma blijven slapen en vanochtend hebben we Michelle weer in Tilburg opgehaald. Het zomerkamp van de scouting was erg leuk voor haar ondanks dat ze bijna elke dag heimwee had… maar Akela heeft zo zijn trukjes om de welpen de week door te krijgen.


M&M
Michelle & Miranda, blij elkaar weer te zien

Verder vandaag een beetje rustig aan gedaan. Tussen de buien door het zwembad in de achtertuin leeggepompt, schoongemaakt en weer gevuld… met een beetje geluk kunnen de kids deze week weer met mooi weer het water in. ‘s Middags nog een filmpje geschoten (daarover morgen meer) en ‘s avonds nog een uurtje gelopen.

Het lopen was het nog droog maar bij terugkomst begon het weer flink te hozen. Bij deze loop heb ik weer mijn oude vertrouwde Forerunner 305 gebruikt en het was weer even wennen aan de knopjes 🙂
De 305 had ik omgedaan om te kijken of de Autolapfunctie, waarbij de startpositie en de tussentijdse laps wel goed werden opgeslagen.

Dat ging goed. Nou ja, niet alle plekken waar ik de lapknop in had gedrukt werden bij de terugweg van hetzelfde stuk herkend. In een fietstunnel had ik ‘gelapt’ maar dat die kon de 305 niet meer terugvinden. Ook andere punten onder een dicht bladerdek sloeg de 305 over. In een park ging het verder uitstekend. Op 6 plekken had ik de laptoets ingedrukt en iedere keer als ik die plekken weer voorbij kwam registreerde de 305 automatisch een lap, soms met een paar meter afwijking maar ruim binnen een marge van 4 meter.

Instellen op de 305: MENU / Training / Training options / Auto Lap / By Position


Autolap 305
Autolap op de FR305

Het probleem van de niet werkende autolap op de Forerunner 405 is trouwens opgelost. Het blijkt inderdaad een bug te zijn. Zie de aanvulling op het bericht van gisteren.

Data van de loop: 11,63KM, 1:04, tempo 5:31min/km, 10,8km/u, 962 kcal en gemiddelde hartslag 134 (dat gaat goed!)

>