Loopanalyse met de Asics Nimbus 17

Nimbus16

Normaal gesproken wissel ik na een half jaar van hardloopschoenen maar omdat ik dit jaar een stuk minder hardloopkilometers heb gemaakt zijn mijn oude Nimbus 16 na twaalf maanden en 1400KM een paar dagen geleden pas vervangen. Ze waren nu ook echt, echt op. Zolen bijna versleten, hielbescherming stuk, demping eruit en de gele veters? Nee, die had ik voor de Leiden Marathon van oranje naar geel veranderd. Afgelopen vrijdag was ik bij Herman van Lafoot in Hilversum. Altijd even gezellig om bij te kletsen en het grappige aan Herman is dat, terwijl hij met je in gesprek is, al gelijk dingen/problemen opmerkt in je (loophouding).

Gel Nimbus 17

Gel Nimbus 17

Sinds 2006 is Lafoot mijn vaste leverancier van het belangrijkste onderdeel voor mijn hobby en sinds 2007 loop ik op de Asics Gel Nimbus, toen nog op de nr. 8, inmiddels zijn we al bij de Nimbus 17. Hij pakte voor mij een maatje 43,5 van de nr. 17 in Black, hot orange en deep ruby… het is nog al wat 🙂

Bewegingsdeskundige Herman in zijn looplab

Bewegingsdeskundige Herman in zijn looplab

Herman liet mij op één van de loopbanden plaatsnemen en terwijl de snelheid naar 9km/u werd opgevoerd werd mijn loophouding geanalyseerd. Het eerste wat Herman riep was: “heb je een blessure gehad aan je linkerbeen?” Ik vertelde Herman dat ik geen last had en nee, geen blessure had gelopen maar mijn linker voet ‘zwabberde’ nogal, iets wat hij bij mij nog niet eerder had gezien. Mijn afwikkeling was niet netjes recht en stabiliteit in mijn bekken was ook niet goed. Tijd voor een manueel therapeut.. mmm.. daar schrok ik toch even van.. ik heb in 2008 even bij een fysio gelopen voor mijn knie maar daarna geen medische figuren meer bezocht.. nou ja, ik word ook ouder zullen we maar zeggen.Na het lopen op de eerste loopband nam ik plaats op een tweede loopband waar Herman nu de OptoJump op heeft zitten. Deze gele ‘sensoren’ meten veel uitgebreider hoe efficiënt je loopt. Paslengte, pasfrequentie, verticale oscillatie (wat zegt u?), zweeftijd en nog veel meer. Het is eigenlijk voor het eerst dat ik zo’n uitgebreide meting heb gezien. Met Herman’s uitgebreide analyse kan hij je een passend advies geven over welke schoenen je het beste kunt gebruiken.

Eerste loop met de nieuwe Nimbus 17

Eerste loop met de nieuwe Nimbus 17

Mijn nieuwe Nimbus 17 liepen weer als vanouds, heerlijk. Nieuw uit de doos onderwierp ik ze afgelopen zondag aan mijn laatste langduurloop voor de Berenloop. 36,5KM door Alphen a/d Rijn, Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude Rijndijk, de Groenendijk, Hazerswoude Dorp, door Boskoop en weer terug naar Alphen. Geen centje pijn.. behalve dan aan mijn linker dijbeen maar dat kwam door een ongelukkige val op een brug in Boskoop.. tja, ik was een beetje te enthousiast met een bochtje nemen. Nou ja, die schaafwond is wel hersteld voordat ik met mijn lief richting Terschelling vertrek.

Analyse met de optojump

Analyse met de optojump

Kort samengevat: Ook de Nimbus 17 gaan mij weer veel leuke kilometers opleveren. Ik ben nog steeds blij met de loopadviezen van Herman en de orthopedische schoenmaker die aan zijn winkel verbonden is om mijn zooltjes te maken als ze weer versleten zijn. Heb je last van een blessure en kom je niet verder breng dan eens een bezoekje aan Herman’s looplab in Hilversum en kijk ook even op zijn facebookpagina: Loopanalysecentra en eh.. woon je in Het Gooi dan is dit een leuke hardlooptip: Hardlopen in het Gooi

Optojump data (voorbeeld)

Optojump data (voorbeeld)

>