Rond de Linde loop

Even een klein berichtje in de categorie: Loopevenementen

Hero, de bekendste blogger uit het noorden was tot voor kort ook de bekendste loper van Running Center Leeuwarden… ik ben alleen bang dat zijn collega Gerjanna hem in bekendheid gaat overtreffen want zij organiseert volgende week woensdag een hele leuke loop:

Mooie loop, volgende week woensdag in Wolvega

Woensdag 30 juni zal voor de eerste keer de Rond de Linde Loop plaats gaan vinden. Een mooie wedstrijd over 5, 11 en 16KM door het schitterende natuurgebied rondom Wolvega. Ook zal er een kidsrun worden georganiseerd.

Het parcours van de Linde loop gaat voornamelijk door het prachtige natuurgebied de Linde dat Weststellingwerf zo ontzettend mooi maakt. Het gebied is zomers volop in het groen en een belangrijke broedplaats voor vele vogels.

5 KM
Zo mooi het parcours ook is er moet natuurlijk wel hardgelopen worden. De 5 km start vanaf de skeelerbaan richting de Meenthe. Na ongeveer een ruime kilometer steken de hardlopers rechts een bospad in om vervolgens hun weg te vervolgen over een verharde bos ondergrond gevolgd door een schelpenpad terug richting de skeelerbaan.

11 km & 10 Engelse mijl
De 2 hoofdafstanden beginnen op de skeelerbaan in Wolvega. Zij vervolgen hun weg richting de Steenwijkerweg die zij zullen gaan volgen tot over de Blessebrug. Na de Blessebrug gaan de lopers het Stroomkantpad op om vervolgens midden in de natuur langs de kronkelingen van de Linde te lopen. Wanneer de lopers de Sasbrug over gaan scheiden hun wegen. De 10 Engelse mijl gaat na de Sasbrug meteen links om hun weg langs de Linde te vervolgen en via de Meenthe terug te keren naar de skeelerbaan. De 11 km gaat rechtdoor na de Sasbrug en loopt via de Sasweg en de Meenthe terug naar de skeelerbaan.

Kidsrun
De kidsrun blijft volledig op de skeelerbaan. De verschillende categorieën lopen allemaal een eigen afstand.
Categorie 1 – 5 t/m 7 jaar 1 ronde van 400 meter
Categorie 2 – 8 t/m 10 jaar 2 rondes van 400 meter (800 meter)
Categorie 3 – 11 t/m 14 jaar 3 rondes van 400 meter (1.200 meter)

Het is natuurlijk altijd leuk om mee te lopen in een totaal nieuwe run. Dus heb je de 30e nog niets te doen: zet de Rond de Linde Loop nu in je agenda.
Met de groeten van Gerjanna 🙂

Alle informatie (starttijden, inschrijving etc) vind je op de website

Rond De Linde Loop - 1e editie

Morgenavond meer op dit blog over weer de spontane tweet-up-run van vanavond met @ingridkiekt … Tweet-up-run?? Ja, wacht maar tot morgen 😉

>