Blessure-update: doelen bijgesteld

De tweede showweek zit erop, tijd voor een blessure-update:

Het is alweer 13 dagen geleden dat ik voor het laatst gelopen heb… ik word er erg nerveus en onrustig van. Met mijn enkel gaat het beter alhoewel hij ‘s avonds nog wel wat dik is. Het lopen erop gaat goed maar hardlopen durf ik nog niet aan. Gisteren had ik een flinke baaldag en was daardoor ook niet echt de meest gezellige RR … dit leverte apart reacties op omdat ik normaal gesproken erg opgewekt (lees: gestoord) ben


baaldag

Ik heb voorgenomen om hoe dan ook naar Utrecht te gaan want hé, hoe vaak komt het voor dat je voor een marathon geïnviteerd wordt? In Utrecht mag ik, net als Ronnie en Martine starten vanuit het eerste startvak, zolang ik de Kenianen maar niet in de weg loop en geniet een heuse VIP behandeling zoals een kleedkamer vlak bij de start en eigen-bidon service op de verzorgingspunten.

Een sub 3:30 eindtijd zoals superkanjer Claudia heb ik uit mijn hoofd gezet. Ik mag al blij zijn als ik Utrecht helemaal kan uitlopen. Bij te veel pijn zal ik uitstappen maar daar wil ik nog niet te veel over nadenken. Morgenochtend heb ik een afspraak bij de huisarts, voor mijn gemoedsrust, gewoon even een check. Morgenmiddag heb ik een afspraak bij Corné, mijn fysio waar de stabiliteit van mijn enkel wordt gecontroleerd en wat oefeningen worden doorgenomen… nog 11 dagen… and counting!

Het is wel zuur: een half jaar heb ik getraind voor een mooi nieuw PR.. in Utrecht zal dat niet gaan gebeuren… ik heb daarom mijn zinnen gezet op de Marathon van Leiden, 18 mei. Daar ga ik mijn droomtijd proberen waar te maken.

>