Groeten uit Alphen aan den Rijn

Vandaag een rustig dagje. Miranda werkte in ‘haar’ ziekenhuis, Michelle was naar een partij’tje dus ik was lekker met de kleine man Wouter. Nu kon ik eindelijk eens lekker een stuk met hem fietsen over de hardlooppaden die ik zeer regelmatig betreed… en fotocamera mee natuurlijk!

Het Dijkslootpad, een dijkje wat regelmatig terugkomt in mijn trainingsverhaaltjes. Dit pad, vlak bij mijn huis is mijn vaste opwarmstukje. Bij de laatste flat loopt er een bruggetje waar ik mijn rek en strekjes doe.


Warming up pad

Het einde van Dijkslootpad loopt tot aan de ringweg rond Alphen waar vele bruggen je diverse kanten op sturen op weg naar leuke looproutes. Deze foto is genomen op de brug richting de golfbaan van Zeegersloot.


Brug naar de golfbaan Zeegersloot

De training van vanavond ging echter een andere kant op…richting Ter Aar… en ja Petra, eindelijk een foto in het licht van het tunneltje bij de ster

Het programma van Rob was deze keer:

50 minuten in Z1-2 (dus HF 145) met daarin 5 x 4 minuten in Z3 (HF 160). Voor vertrek mijn Polarvriendje insteld op een intervaltraining en lopen maar… en ik moet zeggen, het ging eindelijk weer eens ouderwets lekker. Na de warming up zoals gezegd koers gezet richting Ter Aar, een dorpje onder de rook van Alphen a/d Rijn. De snelste manier op daar te geraken is door dit fietstunneltje te lopen. En passant wordt je nog even begroet door het Wapen van Alphen aan den Rijn.


You're entering the twilight zone.. eh.. Ter Aar

In het begin baalde ik van mijn tight, veel te warm maar na 40 minuten kreeg ik een flinke regenbui over mij heen waarna ik toch wel blij was met mijn lange loopbroek.

RR, voor al uw knipperledsafetystrap-reparaties

De Z3 versnellingen gingen goed, de vijf blokjes zijn keurig met een gemiddelde HF van 145 en een snelheid van 12,0 KM/u afgelegd. Ik ben tevreden… behalve dan met mijn knipper – led – safety – strap. Die gaf onderweg de geest en de soldeerbout moest er zojuist aan te pas komen…

Later meer uit de fotoserie: Ontdek je plekje in Alphen a/d Rijn!


p.s. Nieuw in de hardloop-weblog-linklijst:

Don Ron en de snelle Marina Vranken*

*Dankzij de foto van de week op lopers.web-log.nl

>