Rondje Meer / Plassen in New York
Orange boven

Rondje Meer, een term die bij de meeste Alphenaren wel bekend is. Hiermee wordt een rondje om de Zegerplas bedoeld, wat in het recreatiegebied Zegersloot ligt. De omtrek van het meer is, volgens de meting van vanavond 4,11 KM. Dit meet ik nog een keertje na als mijn Polarvriendje weer helemaal juist gecalibreerd is.

Vandaag is het 30 april en dus eigenlijk Koninginnedag. Tijd voor een oranje outfit. Dit hardloopshirt heb ik overgehouden na mijn halve marathon van Amsterdam. Het is een lekker Mizuno shirt, koel voor de warme dagen.

Het programma van vanavond was een 60 minuten loop in Z1-2, dwz een hartslag van 145. Vanaf mijn huis richting het meer is ruim 2 km, daarna het rondje meer en dezelfde weg terug langs mijn oude flatje in de Wederikstraat en weer richting huis met nog wat extra kilometers richting het Weteringpark.

Al met al 9,7 KM in een ontspannen tempo van 9,7 KM/u (da’s niet zo moeilijk he) en een hartslag van 147.

Na een kilometer of 5 had moest ik eigenlijk plassen maar wilde niet mijn loopje van een uur onderbreken. Dan maar volhouden tot het einde. Toen de bomen van het Weteringpark in zicht kwamen was de nood wel hoog maar de 60 minuten heb ik vol kunnen maken… dat bracht tijdens het lopen mij op de volgende vraag, speciaal voor de voormalige NYCM lopers:

Pissen in Pissen

Hoe is het plassen tijdens de marathon van New York geregeld? Staan er portable toiletten langs het parcours of “pispakken” of zoek je gewoon een boom op… ik kan mij voorstellen dat die maffe Amerikaanse agenten voor wildplassen fikse boetes uit willen uitschrijven…

Share your stories with me please!

>