Door de regen…

Martine liet vandaag op mijn Hyves pagina een reactie achter dat ik niet meer elke dag op mijn blog schrijf… komt dat omdat ik te veel tijd in Hyves steek? mmm.. vraag het mij af… ik denk dat het meer komt omdat ik zo’n beetje aan vakantie toe ben.


Pinguins
Vakantieman, gezellig he? Ontdekt de 3 verschillen

Ik post misschien niet meer elke dag maar ben nog wel elke dag met bloggen bezig.. maar door alle drukte thuis en op het werk schiet het er allemaal een beetje bij in.

Nog even over het loopje in Emmen: van te voren had ik al een route in mijn Garmin geprogrammeerd. Ik zou vanaf het hotel richting de Emmerdennen lopen. Een mooi stuk bos midden in Emmen. De route ging niet helemaal vlekkeloos want op één van de geplande wegen liep geen fietspad maar met een omtrekkende beweging kwam ik toch bij het bos uit.. reuze handig die Garmin. Eenmaal bij het bos werd mijn aandacht getrokken door een bord “Hunebed”… ha, die kans kon ik mij toch niet laten ontgaan.. in Drenthe lopen en dan ook nog een Hunebed zien? .. en ja hoor, met een kleine omweg kwam ik aan bij Hunebed D45. Best leuk om eens zo’n oud bouwwerk te zien.

Daarna het bos in, op gevoel de juiste kant op lopen want bospaden staan niet op Google Maps. Het lopen ging lekker en eigenlijk zonder problemen… ik wilde mijn tripje door het bos nog wat langer maken maar ik kon het Miranda niet aandoen. Die zat met twee schurken, die vast niet wilde slapen, in de hotelkamer. Na 50 minuten en 9 KM was ik weer terug… zonder al te veel navigatie problemen.. ja, ook de terugweg moest iets anders maar lang leve de back to start navigatie functie.

… maar waarom heet deze post nu “Door de regen..” ??


Vanavond hield het niet op met regenen… maar ik wilde wel lopen… en wat doe je dan.. juist, herfst-outfit aan (tight en regenjack) en lopen maar… alleen mensen met paraplu en hond lieten zich buiten zien verder bleef elke andere verstandige Nederlander binnen… maar niet échte hardlopers.. dan maar een beetje nat.. so what?..

De knieproblemen zijn zo goed als over. Ook Corné, de fysio kon geen schade ontdekken. Mijn knie moet blijkbaar wennen aan de vernieuwde zootjes… Ik heb Rob Veer gevraagd langzaam mijn trainingen weer op te voeren.

O ja, over nat gesproken… zaterdag hadden wij schitterende weer in Emmen, zondag, in Slagharen was het ook nog goed te doen.. tot ongeveer een uur of drie ‘s middags.. Het attractiepark werd getroffen door een wolkbreuk… iedereen vluchtte naar een afdakje en mensen zaten onder parasols op de tafel omdat de grond in korte tijd veranderde in een zwembad.

Lekker weertje
Lekker weer in Slagharen…

We vertrokken niet veel later uit het park op weg naar vrienden in een half uurtje verderop op een camping zaten.. mijn Nokia N95 navigatie leidde mij via de kortste weg er na toe… maar blijkbaar ziet Navteq (de kaartenleverancier) niet goed het verschil tussen een onverharde weg en een normale, door een auto begaanbaar pad. Nou ja, de onverharde weg zag er berijdbaar uit dus hop, richting de camping… maar door de stortbuien was het pad behoorlijk drassig en de laatste 100 meter was niet voorzien van een harde ondergrond… “als we maar niet vastkomen te zitten” zei ik tegen Miranda…. die mij daarna verschikt aankeek… de laatste meters had mijn voorwiel aangedreven Peugeot het moeilijk maar oefff… ik was eruit… spannende momenten… had ik nu maar die mooie Freelander 2


Freelander 2
Zo mooi maar niet te betalen, Landrover Freelander 2

>