Getest: Sportshoofdtelefoon JVC HA-EB75

De verpakking zegt al genoeg - ideaal voor hardlopers

Vandaag stond een Z1 loopje van 1:30 uur op het programma. Dat betekent dat ik rustig aan moet lopen met een gemiddelde hartslag tussen de 125 en 135bpm. Een mooi moment om opnieuw het Skins Compressie shirt uit te proberen en ook gelijk de nieuwe JVC HA-EB75 sportshoofdtelefoon te testen. Normaal gesproken loop ik niet met muziek in mijn oren maar ja, wat je verkoopt moet je wel testen toch?

De HA-EB75 is de opvolger van de HA-EB70. JVC heeft al lange tijd ervaring met hoofdtelefoons speciaal voor hardlopers en ook deze keer zijn er weer wat verbeteringen: Hij is lichter geworden (13 gram) en voorzien van een verschuifbare clip. Met deze clip kun je dus de hoofdtelefoon moeiteloos, in 5 verschillende standen, afstemmen op de grootte van je oren. De HA-EB75 is spatwaterdicht dus kan wel een bui weerstaan.

De verstelbare clip op de HA-EB75

Het ‘bass-boost’ oorgedeelte geeft een goede een krachtige geluidsweergave en daarmee is de HA-EB75 uitermate geschikt voor MP3 speler zoals de iPod maar werkt ook prima samen met de iPhone. Het frequentiebereik van de HA-EB75 is 16 – 20.000 Hz heeft een gevoeligheid van 105dB/1mW. De lengte van het snoer is 120 cm en is voorzien van een vergulde 3,5mm hoofdtelefoonstekker.

De 'bass-boost earpiece'

De HA-EB75 is leverbaar in 3 kleuren: blauw, zwart en zilver en is, zéér schappelijk geprijsd. Voor 13 euro heb jij deze hele mooie sporthoofdtelefoon in je bezit! Te bestellen bij jouw JVC dealer. Mail mij via het contactformulier als je meer info zoekt.

O ja, hoe ging de loop? Nou die ging prima. Ik bleef netjes in de Z1 zone en liep best lekker door. Na precies 1:30 uur en 15,81KM stond ik weer voor mijn huis. Altijd leuk als zo’n loopjes precies qua tijd en afstand uitkomt. Hartslag 133bpm gemiddeld met een tempo van 5:42min/km (10,5km/u). Komt dit mooie resultaat nu van de muziek of toch van het Skins shirt… of zoals TheRunningGirl het noemt, een brommerskieken-shirt… ik denk toch het shirt 🙂

De HA-EB75 op zijn werkplek

ps: JVC heeft al een tijdje een nieuw model: HA-EBR80, met remote (iPhone & Android) en microfoon: zie hier meer info. Mocht je ander design sportshoofdtelefoon zoeken, kijk dan even naar de HA-EBX86

De opvolger van de HA-EB75 met remote en microfoon: HA-EBR80

>