Lopen, varen, ridders en winnen

Mijn laatste update is alweer van dinsdag, tijd voor een nieuw verhaaltje wat er zoal gebeurd is:

Na de snelle loop van dinsdag werd er woensdag weer getraind bij AAV’36. Coach Rob had mij echter wel opgedragen niet te heftig mee te trainen en tja, wilde niet weer een rode kaart van hem en heb dus ook rustig aan gedaan en niet met de kopgroep meegelopen. Na afloop, toen we nog even aan de koffie zaten in clubhuis vertelde ik over de ballontocht waarop één van de hardloopdames reageerde: “Zat je bij mij in het mandje?” … nou, hoe klein is de (hardloop)wereld toch.

Vrijdagavond stond de volgende training gepland maar het kwam echt met bakken uit de lucht. Onweer maakte het lopen onmogelijk.. echt erg vond ik het niet, zo had ik voldoende tijd om Martine’s blog bij te werken over haar onvoorstelbare monsterloop door de Alpen. De training haalde ik zaterdagochtend weer in en dat was de laatste loop van 60 minuten met daarin 2 x 15min op marathon tempo en zo weer 12,4KM weggewerkt.


20090830-Ochtendzon-Alphen.jpg
Ochtend in Alphen

De duurloop op zondagochtend is mij vorige week goed bevallen dus ook vandaag vroeg (07:30 uur) vertrokken voor een Z1 loopje van 1,5 uur. Drinkontbijt naar binnen en hop naar buiten. Heerlijk om in alle rust te lopen. De foto hierboven is net voor 08:00 uur gemaakt bij de Zegerplas in Alphen waar je alleen wat mensen tegenkomt die met hun slaperige hoofden hun hond uitlaten. De laagstaande zon liet trouwens op het einde van de training de shadowman van Alphen zien…


20090830-shadowman.jpg
Running Shadowman

The Running Shadowman…. nu ook in Alphen gesignaleerd… Een lekkere loop: 1:40 uur, 17,7KM, 5:37min/km bij 138bpm. Na het lopen was het tijd voor wat ontspanning/cultuur. Wouter is helemaal weg van kastelen dus aan het eind van de ochtend vertrokken we richting Woudrichem.


20090830-wouter-boot.jpg
Wouter op de boot richting het slot, wat je rechts op de foto ziet

Deze oude vestingstad is al ontstaan in de negende eeuw en zit vol geschiedenis. Samen met Gorinchem, Fort Vuren en Slot Loevestein maakt Woudrichem deel uit van de vestings3hoek. Zij delen samen 600 jaar geschiedenis en vormen het sluitstuk van een van de mooist bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland: de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie.

20090830-loevestein.jpg
Slot Loevestein

Vanaf Woudrichem gaat er een veerdienst naar Slot Loevestein en de pakten wij natuurlijk even mee. In het slot zelf veel geschiedenis en natuurlijk het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist. Het slot zelf vond ik niet zo geweldig. Het is een beetje een recht-toe-recht-aan kasteel maar ach, het was wel een leuk dagje uit in bijpassende kledij

20090830-ridders-en-jonkvrouw.jpg
Een schone jonkvrouw omringd door ridders

Oh, ja, dan blijft er nog één gedeelte van het onderwerp over: Winnen: Daar kan ik kort over zijn. Kijk maar eens hier en win een open ticket voor je volgende hardlooptrip, waar ook ter wereld.

>