De nieuwe hardloop-hoofdtelefoon JVC HA-EB70
HA-EB70 Sport Headphone

De weersvoorspellingen van vanavond zagen er niet al te best uit… dus ben ik vanmiddag vertrokken voor mijn duurloop van 2 uur door de weilanden van het “groene hart”. In mijn oren zaten de dopjes van de nieuwe JVC HA-EB70 Sports hoofdtelefoon.

De verpakking zit er sowieso al goed uit. De hardlopende dame laat al zien dat we hier met een speciale running-hoofdtelefoon te maken hebben. Het is misschien even wennen, de hoofdtelefoon heeft een soort vreemde kronkel in plaats van de bekende clipjes maar het voel al snel vertrouwd aan.

De HA-EB70 is licht, heel erg licht. 14,5 gram voel je al snel niet meer in je horen zitten. Het geluid is goed en ondanks dat het maar een klein dopje is en niet een ‘grote’ speaker zoals zijn voorganger, de HA-E130 is het bass-geluid diep genoeg te noemen. Een ander voordeel aan de HA-EB70 is het ontbreken van schuimpjes. Het ‘dopje’ voel toch niet hard aan en door de ‘soft rubber ear-clips’ blijft de hoofdtelefoon goed op zijn plaats zitten.


De HA-EB70 in oor
De HA-EB70 op zijn werkplek

Een ander interessante eigenschap aan deze hoofdtelefoon is zijn ‘Splash proof’. Ik heb afgelopen donderdag een minuut of 20 in de regen gelopen en dat is voor de HA-EB70 geen probleem. De hoofdtelefoonplug is erg klein en gelukkig niet met een ‘hoekplug’ wat ‘m uitstekend geschikt maakt voor een iPod zoals de Nano. (ook met de Nike+ ontvanger erin)

Specificaties: Freq. response: 16Hz – 20.000Hz, Gevoeligheid: 110dB/1mW, Impendantie: 16 Ohm, Lengte van het snoer: 1 meter. Leverbaar in drie kleuren: Oranje, blauw en zilver. Prijs: ¤ 12,99.
Vanaf heden verkrijgbaar bij de betere JVC dealer. Op verzoek kan ik je wel wat adressen mailen.

O ja, natuurlijk ook nog een stukje over de loop van vanmiddag…

Het eerste stuk door de weilanden heb ik bewust tegen de wind in gekozen.. nou dat heb ik gemerkt.. in de open weilanden had windkracht 8 vrij spel.. Regelmatig liep ik schuin tegen de wind in.

Mijn hartslag was niet laag te houden en door de wind hoorde ik ook de muziek bijna niet meer. Gestopt, volume iets omhoog en een ‘flinke looptempo’ playlist gekozen. Hier een daar nog een verdwaalde wandelaar die zijn hond goed vast moest houden tegen het wegwaaien… verder was de weg uitgestorven.


Het groene hart
The Loneliness of a long distance runner?

Na een uur lopen door de weilanden van Koudekerk en Woubrugge keerde ik bij de A4 (Leiderdorp) om en ging, met de wind in de rug weer richtig Alphen aan den Rijn. Dat liep lekker ontspannen en de hartslag ging weer naar zone 1 (130-140). Zo af en toe een flinke duw in de rug door de wind en langs het water van het Paddegat en de Wijde Aa was het oppassen dat je geen nat pak kreeg.

De wind over het water
De wind waaide flink over het water

Langs de Wijde Aa werd ik nog gepasseerd door een vriendelijke hardloper. Even bleef ik bij hem maar om een ruzie met mijn loopcoach te voorkomen ging ik weer snel terug naar de vereiste hartslagzone.

2:15 later kwam ik weer aan in mijn wijkje. Het was een lekker loopje. Volgende week kom de langste eraan!

Data: 21,7KM, 9,6 KM/u, gem. 145 bpm, 1702 Kcal.
Alles is natuurlijk weer te zien in TTSM

>