Skins Compressie shirt

Onlangs heb ik voor het eerst met een compressieshirt van Skins onder mijn normale hardloopshirt getraind en heel eerlijk, het is wel even wennen. Een compressie shirt biedt als voordelen:

Skins Compressie Shirt

– Kleding houdt warm in de winter
– Kleding blijft koel in de zomer
– Ondersteunt spieren en lichaam
– Onder sportkleding te dragen
– Kleding zit als een tweede huid en geeft volledige bewegingsvrijheid
– Blessures te voorkomen
– Opwarmen tijdens een wedstrijd
– Verminderde spierpijn na het trainen
– Verminderde recuperatietijd na het trainen
– Verbeteringen in de zuurstoftoevoer naar de spieren tijdens het fietsen en/of hardlopen

Het shirt zit erg strak om je lichaam. Mooi als een een sixpack hebt maar de meeste hardlopers hebben hun spieren in de benen. Het shirt bevordert dus het herstel en doet de prestaties toenemen… zo zegt de reclame. Ik moet zeggen dat je inderdaad van het shirt weinig merkt als je loopt. De strakke pasvorm is niet hinderlijk en ondanks dat ik het shirt met 20 graden als ondershirt droeg was het niet warm. Ik vind echter moeilijk om na één training te bepalen of het echt effect heeft dus zal er binnenkort vaker met het shirt getraind worden. Zo ben ik benieuwd of de hartslag beïnvloed kan worden door dit shirt. Over de Skins tights heb ik al goede verhalen gehoord maar ik vraag mij af of er al lopers zijn die ervaring hebben met de shirts.

Afgelopen maandag deed ik een 45minuten herstelloopje na de Weblogloop in Zeeland en wilde eens kijken hoe het lopen ging als ik in echt op de ondergrens van mijn Z1 zone (125 – 135 bpm) zou gaan lopen. (Zonder het Skins shirt) Het valt niet mee om zo rustig te lopen en je hartslag niet te hoog te laten komen. Voor mijn gevoel was ik een snelwandelaar die eigenlijk wilde hardlopen maar het niet mocht.

Het resultaat viel mij niet tegen. Bij 125bpm liep ik toch nog 6:29min/km (9,3km/u) gemiddeld. Eens kijken of dat een volgende keer met het Skins shirt nog beter kan.
Meer info over de Skins shirts lees je bij SeeYourHeartBeat.com

Training op 125bpm gemiddeld

>