Natuurloop Achtzaligheden 2006

Gisteren was er weer een internationaal treffen van de Vlaamse en Nederlandse Webloggers in het schone Belgische Gierle. Deze keer vertrok een uitgebreide NL delegatie richting het Gielsbos, een mooi stukje natuur. Onder hen Martine, Petra, Ronnie & Janna en M@urice


Wegloggers United
Webloggers United

Op de route naar het Zuiden was het geen probleem om Martine en haar vriendin Ingrid in Rotterdam op te halen waarna mij met z’n viertjes, Miranda ging ook mee, even een tussenstop maakten in Hazeldonk. Hier, op de grens van NL en B reden Petra en haar man Erik achter ons aan. De weg naar Gierle is het snelst bereikbaar als je binnendoor rijdt… nou dat hebben we gemerkt. Mijn TomTom maakte overuren.. we hebben de leukste Belgische dorpen gezien maar toen we plotseling weer in Nederland reden kreeg ik het toch een beetje benauwd….

wegwijzer.. maar niet voor auto's

eenmaal bijna aangekomen (poefff… we reden wel goed) was het even goed zoeken. De toegangsweg naar het Gielsbos was opgebroken en nu was TomTom ook even de weg kwijt. Hee, kijk daar, bordjes “Natuurloop”…dus hup, het bos in… maar al snel bleek dat we over het parcours reden.. oepss. Na wat zoekwerk kwamen te toch aan op de plaats van bestemming.

Na het inschrijven en omkleden kwamen we Ronnie & Janna tegen. Nog bezweet van hun inspanningen op de 7 KM vertelde ze dat zij beide de tweede !! plek hadden veroverd. Wat is dit koppel toch enorm snel.


Het snelste stel van Nederland
Janna & Ronnie, Nederland’s snelste stel, lieten de Belgen versteld staan

Op het grote grasveld was het een leuk weerzien met alle Vlaamse webloggers

Het leuke aan loopjes in België is dat iedereen zo relaxt is. Staat men in Nederland vaak al een half uur van tevoren in het starthok, hier is iedereen nog vlak voor de start rustig aan het kletsen. Twee minuten voor 18:00 gingen de lopers naar een groot veld waar een lang gestrekt lint klaarstond voor de 10 Engelse mijlen (16,1 KM)


allemaal op een rijtje
De start van de Acht Zalighedenloop

De loop was door een hele mooie omgeving. De bospaden waren goed beloopbaar maar zo af en toe, zeker in het begin, was het een beetje dringen. De route was goed aangegeven met de eerder genoemde bordjes en vele vrijwilligers wezen de weg. Na elke KM stond een markering en water- en sponsposten waren erg genoeg. Ik kon mijn tempo goed vasthouden en liep nog redelijk ontspannen. Dat bleek ook wel uit de reactie van onze ‘huisfotograaf’ M@urice die mij toeriep dat ik sneller moest omdat ik veel te relaxt was….

Na een kilometer of 12 kreeg ik een beetje een dipje, moest even iets laten vieren maar na twee kilometer kon ik weer aanhaken. Op 14KM werd ik ingehaald door een snelle Belg en ging in zijn ‘slipstream’ mee. Hij versnelde, ik ook. De laatste kilometer ging het rap. De finish was om de bocht… maar oh nee, eerst nog een rondje om het grote grasveld. De ruimte tussen de Belg en mij werd groter maar toen kwam toch weer die drang, die ik altijd heb, om op het einde alles eruit te persen. In de laatste bocht voor de finish ging de turbo aan, de Belg, alsmede vier andere lopers liet ik achtermij in een eindprint van 19,7 KM/u

De inspanningen resulteerde in een nieuw PR op de 10 EM van 1:14:08 en een vierde plek bij de webloggers op de 16,1 KM, achter Sven, Achieltje en Geert die weer in bloedvorm waren. Ik moest even bijkomen, of recupereren zoals de Belgen dat zo mooi noemen, van de race door languit in het gras te gaan liggen maar daarna kon ik de meeste webloggers bij de finish op de foto schieten. Een uitgebreid fotoverslag staat nu on line op mijn fotopagina

Na afloop hebben we met de meeste webloggers nog even lekker gegeten en nagekletst. Al met al een leuke dag, schitterende omgeving, mooi weer, hele gezellige mensen. TOP!! Complimenten voor Ruth, de initiator van deze twee internationale weblogloop. Volgend jaar weer… en dan met nog meer Nederlandse webloggers ?!

Kijk ook eens op de fotopagina van M@urice, die 236 plaatjes heeft geschoten!

Klik hier voor de uitslagen

>