Herstel dag 4

Vandaag dag 4 van het herstellen… niet zo zeer van de 21 KM maar meer om te voorkomen dat de blessure in mijn rechtervoet weer de kop opsteekt.

ja.. dit is lang geleden

Ik hou mij maar netjes aan mijn herstelschema van de jongens van hardloopschema.nl dus vanavond 45 minuten wandelen in een stevig tempo. Het is lekker weer om even buiten te wandelen… maar ik kan er maar een ding over zeggen.. Saai!
In je eentje buiten wandelen is niet aan mij besteed.
Een beetje heen en weer lopen langs het Heimansweteringskanaal en door de wijk waar ik woon richting de ringweg van Alphen. Even had ik een déjà-vu naar mijn diensttijd.
We schrijven januari 1989. Midden in de nacht loop ik met mijn groepje luchtmacht-bollen van Arnhem naar Nijmegen.. en net als vanavond door de verlaten straten van woonwijken. Pure verveling, net als vanavond.

Nee, ik zal blij zijn als ik weer met een lekker tempo kan rennen. Vlak voordat ik bij mij de wijk weer inliep passeerde mij een hardlopende man, die, verstandig, een reflectieshirtje aan had. Even wilde ik met hem meerennen maar heb mij toch maar beheerst en in een bleef straf tempo doorwandelen.

De pijn in mijn voet voelde ik nog heel licht tijdens het wandelen maar het is zeker niet meer storend.
Morgen weer een stukje fietsen en zondag staat er een flinke wandeling op het programma.

>