Win twee bioscoopkaartjes voor De Marathon

Vorige week donderdag, op de dag van de premiere ben ik met Mrs. RR naar de film geweest. Het komt niet zo vaak voor dat we zonder de kids een filmpje pakken en het verbaaasde mij in eerste instantie dat Mrs. RR meewilde naar “De Marathon” maar dat het niet alleen een film is over de Rotterdam Marathon ga ik je nu vertellen (zonder uiteraard alles van de film al te verklappen)

De Marathon - Een geweldige (hardloop)film

De Marathon gaat over de Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Nico en Kees. Ze werken in de garage van Gerard maar de enige die echt hard werkt is de Egyptenaar Youssoef. Het viertal vult de dag met kaarten, darten, bankhangen, heel veel ongezond eten, roken, koffie en bier drinken. Iedereen in de garage heeft zo’n beetje zijn eigen problemen. Leo, die veel drinkt en een moeilijke relatie heeft, Nico die nog steeds de dood van zijn moeder niet heeft verwerkt en maar geen geluk heeft bij de dames, Kees die erg kort wordt gehouden door zijn vrouw, zeker op zondag want dan moet hij naar de kerk en Gerard die in financiële problemen raakt en zijn garage dreigt te verliezen. Hij dient 40.000 euro te betalen aan de belastingdienst anders is iedereen, inclusief Youssoef, zijn baan kwijt.

Youssoef, die ooit een succesvol marathonloper was maar door een bedrijfsongeval niet maar kan hardlopen vertelt over zijn verdiensten met marathons lopen en zo wordt het idee geboren om de marathon van Rotterdam te lopen. Gerard, Leo, Nico en Kees gaan de eindstreep halen en in ruil daarvoor zoeken ze een sponsor die hen uit de financiële problemen kan helpen. Tot zover het plan… nu nog de uitvoer… best lastig als je nagaat dat alleen Nico een heel klein beetje conditie heeft en de rest compleet niet.

Hun Egyptische collega wordt de trainer die de mannen in zes maanden van nul moet klaarstomen om 42,195KM te gaan lopen. Er zijn vele obstakels die overwonnen moeten worden om de finish te halen en dat is niet alleen het werken aan de conditie…

De Marathon is een absolute must see film voor alle hardlopers, zeker als je de marathon van Rotterdam hebt gelopen zul je heel veel dingen herkennen. Zo is de cast is gefilmd tijdens de echte start van de marathon op 15 april van dit jaar. Je gaat vele plekken van het parcours van de marathon zien. Het “You never walk alone” van Lee Trouwers en het kanonsschot zorgen sowieso al voor kippenvel… maar de film is meer en zal je boeien ook als je niet van hardlopen houdt. Het verhaal gaat over de vriendschap van de vier mannen die door dik en dun gaat. De film komt in het begin wat langzaam op gang maar naar mate je de personen begint te kennen grijpt het je aan. Iedereen in de film worstelt met zijn eigen problemen wat geuit wordt met platte Rotterdamse humor maar ook met grof gescheld. De Marathon pakt je, laat je lachen maar ook zeker huilen! Kortom: Ga hem zien!Ik heb twee bioscoopkaartjes gewonnen voor de De Marathon maar omdat ik ‘m al gezien heb ga ik mijn kaartjes weggeven. Hoe kun je winnen? Ik heb een startnummer van één van mijn gelopen wedstrijden hier op mijn bureau liggen. Dit nummer zit tussen 1 en 200. Laat een reactie achter onderaan deze blogpost (en dus niet op twitter of op Facebook want die tellen niet mee!)
Laat in je reactie dus een nummer achter tussen de 1 en de 200 – Je mag per naam maximaal 1 reactie achterlaten. Degene die het juiste nummer als eerste raadt (of het het dichtste bijzit) wint de twee kaartjes! Je kunt een reactie achterlaten tot morgenavond (donderdag 25/10/12) 23:00 uur. Daarna ga ik de winnaar of winnares bekend maken! Heel veel succes!

—Update: 25 oktober 2012 – 23:00 uur—

Het aantal deelnemers voor de prijsvraag zat bijna op 90! Wat een mooie opkomst! Nr. 25 is wel heel veel opgegeven maar dat lag natuurlijk veel te veel voor de hand. Mijn startnr. 1 van de Halve van Den Helder heb ik wel even aan gedacht…. maar gek genoeg is het winnende startnummer niet geraden. Het was nr. 10 van de TT Run op 24 april 2011. Er waren drie deelnemers (Erik, Wendy en Wisken) die nr. 9 hebben gegokt en zaten daarmee het dichtste bij nr. 10. Erik was echter de eerste de nr. 9 instuurde en wint hiermee de twee bioscoopkaartjes voor “de Marathon” – Iedereen bedankt voor jullie deelname en Erik: van harte gefeliciteerd. De kaartjes gaan morgen naar je op de bus!

Het winnende nummer van De Marathon Prijsvraag

>