Marathon van Leiden 2005


Nou ja..de halve marathon van Leiden voor mij dan. Zoals altijd was alles weer goed georganiseerd in Leiden. Startnummer afhalen ging vlot, sporttas inleveren bij het bewaakte “tassen-depot”, snel nog even een plasje bij een van de bekende hokjes en daarna rustig inlopen over de Breestraat. Al lopend ging ik op zoek naar bekende: collega’s Henk, Murat en ex-collega Conny. Allemaal deden ze mee aan de 10KM behalve Murat, die ging voor de 21KM..best gewaagd..Praktisch ongetraind zo’n lange afstand. (Er is meer… klik op read more)


Esther, die de 21KM nog iets te heftig vond na haar blessure opgelopen tijdens de 20 van Alphen liep vandaag de 10KM..vanuit het wedstrijdstartvak..jawel..en terwijl ik nog op zoek was kwam Esther mij enthousiast tegemoet gerend..met haar nieuwe hardloopspeeltje.. en Garmin Forerunner 301 volgens mij het mooiste was er tot nu toe te koop is aan hardloopcomputers..wil ik ook..maar ja..heb mijn Polar S625x nog niet zo lang..dus toch maar even wachten.
Nadat ik was bijgekomen van het bewonderen van haar GPS-hardloopgadget zijn we samen even heen en weer gelopen totdat de spieren spoelen waren. Daarna ging Esther richting het 10KM vak van en bleef ik achter in het startvak voor de halve en hele marathon lopers. Vlak voor de start kwam Murat naar mij toe zodat wij elkaar nog even konden oppeppen.

Ik vond het wel een beetje een rommeltje in de startvakken..regelmatig kwamen er nog wat 10KM lopers door ons vak heen die blijkbaar niet in de gaten hadden dat zij een kwartier voor ons moesten starten en helemaal verkeerd stonden..afijn..startsein voor de 21 en 42 KM lopers: gaan als de brandweer natuurlijk…hoezo hartslag te snel..natuurlijk..records moeten er vandaag aan! Alphen was omgerekend naar 21KM in 1:42:11. Die tijd moet toch te kloppen zijn..op mijn linkerhand had ik de doorkomst tijden op 5 / 10 en 15 KM geschreven, gebaseerd op een eindtijd van 1:35:00

Onderweg velen die mij aanmoedigden..dat heeft zeker geholpen?dus dank je: Miranda, Rob, Aad en Lenie, Ingrid, Martine, Jennifer en moeder Beekman, Marco en Jessica, Suzanne, Fotograaf Aad + Anneke en Henny.

De loop ging goed en lekker snel hoewel het stuk lang het water richting de Stevenshof waar pittig. Ik liep alleen, tegen de wind in en dus geen “haas” te vinden. Gelukkig stond verderop Aad met zijn fotocamera klaar en dat gaf gelijk nieuwe energie. De laatste 4 kilometers waren bekend terrein (had ik vorig jaar ook al gelopen met de 10KM) en dat scheelt, lekker doorlopen terwijl je weet hoe ver je nog moet. De laatste kilometer richting de Breestraat ging snel, heel snel..alles wat ik nog had moest er natuurlijk uit voor de eindsprint?

Het beeld voor 2300 deelnemers

De inspanningen bleken niet voor niets te zijn geweest: mijn eindtijd: 1:35:47
Een tijd die goed genoeg was om 2000 van de 2300 deelnemers achter mij te laten.

Ook Esther had het goed gedaan.. met haar eindtijd van 00:44:51 zat zij bij de top 10%

De volgende halve marathon voor mij is op 16 oktober in Amsterdam en natuurlijk ga ik voor eind tijd onder de 1:35:47

Klik hier voor meer info over de Marathon van Leiden

>