Op naar de Marathon van Zeeuws Vlaanderen

Marathon nr. 23 zit er aan te komen. Volgende week zaterdag zal ik afreizen naar Zeeuws Vlaanderen om daar de vierde editie te lopen van de marathon die van Hulst naar Terneuzen zal gaan. Ik ben zelf wel voorstander van een A naar B marathon, zeker in een totaal onbekend gebied. Nog niet eerder ben op, of heet het in, Zeeuw Vlaanderen geweest. Verzamelen doen we bij de sporthal in Terneuzen waarna we met de bus naar de start in Hulst worden gebracht. Ik was er ook niet van op de hoogte dat Hulst een vestingstad is. Erg mooi en zo ook het parcours. Even een stukje vanaf de website van deze marathon:

De Marathon Zeeuws-Vlaanderen is een marathon om niet te missen. Verwacht wellicht geen toptijden maar wel een uniek, afwisselend parcours op de grens tussen Nederland en Vlaanderen.
De deelnemers lopen afwisselend door bossen, over schelpenpaden en dijken en langs waterpartijen. Het laatste deel van de route loopt over de Westerscheldeboulevard met een adembenemend zicht op de scheepvaart van en naar Antwerpen. Bijna een derde deel van het parcours voert over onverharde wegen en paden.

Het startschot van de marathon vindt plaats op de levendige Markt van het historische vestingstadje Hulst. De Hulsterse stadswallen, Clingse en Steense bossen en de Staats-Spaanse linies vormen een prachtig decor voor de honderden deelnemers. De lopers finishen op de sfeervolle Markt van de Scheldestad Terneuzen.

Zeeuws-Vlamingen staan bekend als vriendelijk, gastvrij en gastronomisch. Achter de finish is het dus heerlijk bijkomen op één van de vele gezellige terrassen. Alles in Terneuzen ademt de sfeer van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen.

Mooi lopen in Zeeuws Vlaanderen - Foto: Facebook pagina van de Marathon van Zeeuws Vlaanderen

Ik zal niet gaan knallen in Zeeuws Vlaanderen maar heerlijk gaan genieten. Gek genoeg heb ik zelfs nog geen haasklus 🙂 Ik wil deze mooie marathon gaan lopen in 4 uur dus wie er mee wil lopen, haak maar aan, zo heb ik toch nog een soort van haasklus. Ik ben de herkennen aan startnummer 249, of nog makkelijker, aan mijn lichtblauwe maRRathonshirt

Gisterochtend moest ik 1,5 uur trainen en ik wilde deze doen op 5:45min/km. Ik stond op uit bed, deed mijn hardloopkleren aan en nam een paar slokken sportdrank. Dat was de voorbereiding voor deze loop… en vetloop zoals mijn Belgische hardloopvriendjes ‘m vaak noemen. Op pad zonder ontbijt.

Het liep lekker, mijn rechterknie, die nu even geen snelle wedstrijden toelaat vond het ook goed gaan en na een kilometer of 8 zag ik een dame over de fietspaden lopen richting Koudekerk aan den Rijn. Ze liep ongeveer mijn tempo maar begon na een minuut of 5 even te wandelen. Ik liep op haar af en vroeg of alles goed ging. “Ja, ik kreeg een sms van een vriendin of ik mee ging hardlopen maar ja.. ze is een beetje te laat hihi”. Ze ging weer verder met hardlopen en ik liep met haar mee. Al kletsend over hardloopwedstrijdjes, Garmin Forerunners, trainingsadviezen en andere hardloopzaken liepen we een kilometer of 3 samen waarna ik weer afscheid van haar nam omdat ze weer bijna thuis was. De laatste 6KM liep ik tegen de wind in en mijn vestje die ik de hele tijd had vast gehouden kon nu wel even aan.

Mijn hartslag bleef lekker laag en na 1:26 uur tikte ik de 15KM af. Gemiddelde tempo keurig op 5:45min/km. In Zeeland ga ik iets sneller, daar moeten de kilometers op 5:39 doorkomen om zo onder de 4 uur te blijven. Hartslag was ook prima, 133bpm gemiddeld. Dit zijn leuke trainingen! Kom maar op met die marathon.. oh.. je kunt je nog tot vandaag (30 april) inschrijven!! … ik kijk trouwens uit naar het 35KM punt: In het dorpje Spui is het laatste onverharde stuk wat omschreven wordt als het zwaarste stuk van de hele marathon…Het Eiland van Meijer … klinkt helemaal als mijn ding 🙂>