Rustige halve

Het is nog maar 48 dagen tot de marathon van Utrecht en de lange duurlopen komen er nu echt aan. In het schema van Coach Rob is volgende week zondag een 3 uur loop gepland (ong. 30KM) en 2 weken daarna de, inmiddels beroemde 35KM zwerfloop. Wat de route van de zwerfloop gaat worden is nog helemaal duidelijk.

Bjorn stelde een duurloop voor langs een aantal bloggers. Een route van Aalsmeer – Hillegom – Nieuw Vennep en weer terug naar Alphen. Leuk, maar ik toch meer te denken aan een nog niet eerder gelopen route, bijvoorbeeld vanaf ergens in provincie Utrecht en weer terug… suggesties zijn welkom.


Zwerfloop 4
Vanwaar komt binnenkort de zwerfloop

We beginnen a.s. zondag eerst met een snelle halve in Schoorl. Of mijn PR van Linschoten kan worden verbroken is de vraag.. Schoorl is toch wat lastiger met al zijn duinen en bijbehorende klimmetjes. Gistermiddag moest ik 2:15 uur in Z1 lopen. Sporttape over mijn blaar heen en voor de zekerheid mijn oude zooltjes in de schoen. Overdags lopen is toch leuker. Je ziet veel meer hardlopers en kan de omgeving lekker in je opnemen.

De loop ging goed en lekker. Vanaf Alphen richting Leiderdorp en weer terug. Heen windje mee en zo zat ik na 11,5KM op een hartslag van 137 gemiddeld bij een tempo van 6:04. Daarna, de hele weg wind tegen. De trip werd afgesloten met gemiddelde van één hartslag boven de planning. Ik word inmiddels ook al aardig goed in het bepalen van de route aan de hand van de tijd. Na precies 2:15:46 (effectief lopen) was ik weer bij mijn huis aangekomen.

Totalen: 22,15KM, gemiddeld tempo: 6:07min/km. Gemiddelde hartslag: 141 (71%HR). Alles goed voor 1833 Kcal

Voor de route:>